Hirmagazin.eu
Főoldal » Fukusimai sokk: az óceánba kerül a radioaktív szemét
Külföld

Fukusimai sokk: az óceánba kerül a radioaktív szemét

Elképesztő döntést hozott a fukusimai atomerőmű környékén a takarítást végző cég: közel 580, tríciummal szennyezett vízzel teli hordót engednének a Csendes-óceánba.

A trícium a hidrogén radioaktív izotópja, ezzel a vízzel hűtötték le a sérült reaktorokat 2011-ben, a katasztrófa idején. A helyiek felháborodtak a tervek hallatán, de a cég azt állítja: a döntést már meghozták, és a 777 ezer tonna tríciumos hulladék nem veszélyes az emberi szervezetre. A japán kormány azonban még nem hagyta jóvá ezt a takarítási módot.

A környéken élő halászok attól tartanak, ha a tríciumos hordók az óceánba kerülnek, a megélhetésük kerül veszélybe, hiszen ezek után senki nem akar majd tőlük halat vásárolni – még akkor sem, ha a szennyezett víz semmilyen hatást nem gyakorol a vízre.

Szakértők szerint a trícium csak akkor ártalmas az emberi szervezetre nézve, ha nagy mennyiségben találkozik vele. A takarítócég szerint a hordókban tárolt tríciumos víz nem fog az óceánba szivárogni. A környezetvédők viszont attól tartanak, hogy ez a lépés precedenst teremthet, és ha sokan követik a példát, felborítják az óceánok ökoszisztémáját.

 

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Óriási tömeg futott Madridban Mikulásjelmezben

Géza

Washingtonban összeült a Nemzetbiztonsági Tanács

info

Ausztria kutyákat vet be a koronavírus ellen

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------