Image default
Külföld

Frontex-elemzés, avagy ennyi migránst engedett be a Frontex Európába az idén! Oszd meg!

Az illegális bevándorlók fő célpontja továbbra is a spanyol határ: több mint felük ezen átlépve érkezett az Európai Unióba az év első nyolc hónapjában – írta a közösség határvédelmi ügynöksége, a Frontex friss jelentésében.

Fabrice Leggeri, az Európai Unió határrendészeti ügynöksége, a Frontex igazgatója a dél-spanyolországi Algeciras kikötőjében (Fotó: MTI/EPA/A.Carrasco Ragel)

Mintegy 29 600-an lépték át illegálisan a spanyol határt a Földközi-tengeren keresztül érkezve, ami csaknem kétszerese, mint ahányan a tavalyi év azonos időszakában érkeztek oda. A bevándorlók háromnegyede a fekete-afrikai régióból származik, közülük sokan Guineából és Maliból érkeztek, de jelentős a marokkói állampolgárok száma is. Az illegális bevándorlók száma a tavalyihoz képest duplájára nőtt augusztusban, 6500-an érkeztek Spanyolországba. A Földközi-tenger középső medencéjében kialakult, főként Olaszországot érintő migrációs útvonalon – mintegy 62 százalékkal –, 1500-ra csökkent augusztusban a bevándorlók száma.

Ezen az útvonalon az illegális határátlépési kísérletek száma az év első nyolc hónapjában mintegy 19 600 volt, ami 80 százalékos csökkenés a tavalyi adatokhoz képest. Itt főként tunéziaiakat és eritreaiakat jegyeztek fel, ők adták az előállított emberek egynegyedét. A Földközi-tenger keleti medencéjében kialakult, Görögországot érintő migrációs útvonalon 4200 főt vettek nyilvántartásba augusztusban, 11 százalékkal kevesebbet mint tavaly ilyenkor. Az év első nyolc hónapjában pedig 34 300-at, ami 58 százalékos csökkenést jelent.

Európába igyekvő afrikai illegális bevándorlók örülnek az észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta ideiglenes bevándorló-központja előtt, ahova akadálymentesen érkeztek a Frontex korábbi iránymutatása lapján – képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/José M. Rincón)

A görög szigetekre érkezők és a szárazföldi határokon átkelők nagy részét szíriaiak, irakiak és afgánok tették ki – közölték.

Az uniós ügynökség számszerű adatok közlése nélkül megjegyezte, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonalon észlelt, főként a szerb-magyar és szerb-horvát uniós határokat érintő illegális határátlépések száma továbbra is alacsony volt augusztusban. Az Albániát, Montenegrót, valamint Szerbiát és Bosznia-Hercegovinát érintő útvonalon állandó mértékű migrációs nyomás tapasztalható – tették hozzá.

Az ügynökség szerint az előző év azonos időszakához képest mintegy 40 százalékkal, közel 86 500 főre csökkent az Európai Unióba irányuló illegális határátlépések száma 2018 első nyolc hónapjában.

Az unió határain augusztusban mintegy 12 500 illegális határátlépést észleltek, amely nagyjából megegyezik a tavalyi év azonos hónapjában regisztrált adatokkal.

Mint látjuk, tehát, a FRONTEX nem védi Európa határait, hanem az illegális bevándorlók részére szükséges útmutatást nyújt, valamint statisztikákat készít az Európába beözönlő illegális migránsok faji-, származási-, nembeli-, életkori összetételéről, ami, valljuk be őszintén, elsősorban a végcél-országok befogadóközpontjai részére szükséges információk.

Hogy is mondjam, … hogy ne sértsem meg az Európai Unió migrációárt felelős miniszterét:

“Talán a legegyszerűbb, ha azt mondom, menjetek a büdös francba! A Frontex-ügy, egy hatalmas nagy, szándékos átverés, amit, még csak előirányozni is bűncselekmény!

Forrás: Hirmagazin.eu (bg)

 

Hasonló hírek

Lebukott az iszlám James Bond. Nyolc évre ítélték

Mazsi

Robbanás történt abban térségben, ahol eltűnt az argentin tengeralattjáró

Mazsi

Elfogták a párizsi merényletek kitervelőjét

Edit