Image default
Technika, kommunikáció

Frissítve: Miért a vállalkozók favoritja az utrabook?

Miért a vállalkozók favoritja az utrabook?

Egy-egy üzleti megbeszélésen fontos a megjelenés. A magukkal vitt eszközök is sok mindent elárulhatnak az emberről, nem csak a ruháik. Egy 10 évvel ezelőtti, vastag, „kétkezes” notebook kevésbé fest bizalomgerjesztő módon egy, a reklámokban folyamatosan „trendi” vékony laptopokat látó ügyfél szemében. Arról nem is beszélve, hogy a kávénk is elhűl, míg behoz egy excel táblát a szoftverekkel telepített, nem elegendő erőforrással rendelkező laptop. Érdemes megfontolnia egy megjelenésében modern, nagy teljesítményű ultrabook beszerzését, amelyet bátran vihet magával üzleti megbeszélésekre, prezentálhat, dolgozhat könnyebben, kényelmesen és gyorsan vele. Szemezgethet a különböző nagy márkák megoldásai között: HP, DELL, LENOVO, ASUS, ACER.

Az ultrabook tulajdonságai

Persze felmerülhet a kérdés, egyáltalán mi is az az ultrabook? A notebookokkal/ laptopokhoz képest az „ultrabook” gépeket „ultra” vékonyra igyekeztek tervezni, ezzel jobb elhelyezhetőséget és kicsivel kisebb súlyt biztosítva táskákban, kezekben, egyúttal modern megjelenést adva eszközüknek. Ahogy a mobiltelefonok területén, úgy a laptopoknál is előtérbe került a vékony formatervezés, a ma kívánatos divatnak megfelelve.

A vékony tervezés következménye lehet az optikai meghajtó hiánya (DVD, Blu-Ray), amit manapság viszont egyre ritkábban használnak, helyettük inkább az USB-re csatlakoztatható háttértárolókat részesítik nagyobb előnyben. Így talán kevésbé érezik meg az előző hiányát. Vannak ultrabookok, amelyekben már a halkabb és gyorsabb adatelérést biztosító SSD meghajtók töltik be a háttértároló szerepét. Érdemes átgondolnia mire használnák a vásárlásra kiszemelt ultrabookot, hiszen SSD-vel rendelkező gép esetén kevésbé tudna nagy mennyiségű adatot tárolni, szemben a HDD merevlemezzel rendelkező eszközökkel, amelyek négyszer-nyolcszor is nagyobb mennyiségű tárolókapacitással rendelkeznek. Tehát a gyorsaság (SSD) vagy a mennyiség (HDD) verseng döntése során egymással. Természetesen megijedni nem kell, hiszen a HDD-k is elegendően gyorsak, de vannak szoftverek, alkalmazások, melyek esetében jól jöhet a nagyobb gyorsaság. Technikailag hátrányba nem kerülhet, ha ultrabookot használ. Sőt, az informatikai boltok kínálatában nagy teret már meghódító ultrabookok mellett egyre kevesebb, még a régi „vastag” tervezésű gépet találhat!

Meglepően sokféle ultrabook közül válogathatunk!

A laptopok szakértőjének, az USANOTEBOOK honlapján széles kínálatban találhat ilyen vékony laptopokat, melyek vásárlásához igaz meg kell nyitni a pénztárcáját, viszont garantáltan gyors számítógépeket kap a pénzéért cserébe.

A „kezdő” kategóriába sorolható Acer Swift 3 SF315-52-32KP NX.GZBEU.035 versenyez az Asus ZenBook 13 UX331FAL UX331FAL-EG002T laptoppal. Míg az előbbi nagyobb kijelzővel bír (15,6″, azaz ~39,6 cm átmérő) de „csak” 4 GB RAM memóriával rendelkezik, addig az utóbbi dupla ennyi memóriával, de kicsivel kisebb kijelzővel (13,3″ azaz 33,8 cm átmérő) működik. Az árban is van különbség, az Acer előnyére. Érdemes véleményeknek utána olvasni, tapasztalatokat gyűjteni, megnézni melyik márkának kiépültebb a szervize.

Természetesen vannak még nagyobb tudású gépek, mint a Lenovo ThinkPad X1 Carbon (6. gen) 20KH006MHV laptop, amely 1024 GB-s SSD-vel, 16 GB memóriával és Intel Core i7-es processzorral rendelkezik. Kevés szoftver izzaszthatja meg. Persze a gép eme „tudását” meg is kell fizetnie.

Forrás: USANOTEBOOK

Hasonló hírek

Őssejt fogászati implantátumokkal lehetővé válik az új fogak növesztése

info

Brutális bírságok – egyéves a GDPR

Géza

Észrevetted? Itt vannak az új Facebook-gombok

Edit