Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Frissítés! Elfogták a rabot! Kimenőt kapott a börtönből a nagyecsedi férfi, majd embert ölt

Szökött rabot keresett a rendőrség: Z. Sándor 29 éves nagyecsedi lakos a gyanú szerint embert ölt.

Zámbó SándorFORRÁS: POLICE.HU

Elfogták a rabot egy fábiánházi lakatlan házban, majd a Mátészalkai Rendőrkapitányság Nagyecsedi Rendőrőrsére előállították.

A nyomozás eddigi adatai szerint a nagy erőkkel keresett férfi megölte 19 éves élettársát 2018. június 16-án, Nagyecsed külterületén.

Haldokló édesapja meglátogatásra kapott kimenőt az a rab, aki szerelemféltés miatt meggyilkolhatta az élettársát.

Nagyecsed külterületén találták meg holtan azt a fiatal nőt, akinek élettársa után hajtóvadászatot indított a rendőrség tegnap. Információink szerint nem ismeretlen a zsaruk számára Z. Sándor, akit korábban csalás miatt kapcsoltak le, így került az állampusztai börtönbe.

– Sanyi mintarabként viselkedett a  börtönben, a magatartásával soha nem volt gond, e miatt, illetve a csalás miatt kiszabott rövid, 2 éves ítéletének köszönhetően kapott lehetőséget arra, hogy külső munkahelyen, az intézet lovászatában dolgozhasson. A munkáját is mindig elvégezte rendben – mondta el lapunknak egykori rabtársa.

Amikor kiderült, hogy édesapja halálos beteg, teljesen összetört. Úgy tudjuk, kérelemmel élt a börtön parancsnoka felé, hogy meglátogathassa apját és végső búcsút vehessen tőle.

– Általánosságban elmondható, hogy a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka engedélyezheti, hogy a fogvatartott meglátogassa az orvos által igazoltan súlyos beteg közeli hozzátartozóját, valamint hogy részt vegyen közeli hozzátartozója temetésén. A kérelem elbírálásában kiemelt súllyal bír, hogy a fogvatartott milyen biztonsági kockázati besorolást kapott: ez magas, közepes vagy alacsony szintű lehet. Alacsony szintű a biztonsági kockázata annak az elítéltnek, aki a bv. intézet rendjét várhatóan betartja, szökésétől vagy más bűncselekmény elkövetésétől nem kell tartani – közölte a BvOP kommunikációs vezetője, Makula György bv. alezredes.

– Minden esetben egy nagyon komoly elemző munka előzi meg az ilyen engedélyek kiadását és csak olyan fogvatartott kaphat ilyen lehetőséget, akinek a viselkedése kifogástalan, a börtön házirendjét betartja, fegyelemsértése nincs és orvos igazolja a hozzátartozó súlyos betegségét – tette hozzá.

Mivel Z. minden szabályt betartott a börtönben, megkapta az engedélyt és meg is látogatta a kórházban fekvő édesapját, azonban a kimenő leteltekor nem érkezett vissza Állampusztára. Valószínűleg a kórházból élettárásához vezetett az útja, akit rajongásig szeretett.

– Rengeteget leveleztek, rendszeresen látogatta a párja a börtönben és úgy gondolom igazán ő tartotta a lelket Sanyiban – árulta el rabtársa.

Hogy a pár személyes találkozásakor mi történt pontosan, azt még nem tudni, de a gyanú szerint Z. rossz hírt kaphatott a mennyasszonyától, ami egy hirtelen felindulásból következő tragédiába torkolhatott.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Hulladékkommandót hoztak létre Törökszentmiklóson

Géza

Árokba borult egy autó Örkénynél, a sofőr meghalt

info

Újraindult a Budaházy-per

Géza