Image default
Külföld

Friss: Itt a fordulat – Kurz már nem zárná ki a Fideszt a Néppártból

Rákérdeztek Sebastian Kurz osztrák kancellárnál arra, hogy az Európai Parlament szavazásának eredménye hatással lehet-e a Fidesz néppárti tagságára.

“Nincs rá hatással. Ez a párbeszéd folyamatának kezdete Magyarország és a Bizottság között” – idézi Kurz Der Standardnak adott válaszát a 24.hu.

“Világos a hozzáállásom a migráció kérdéséhez, de a jogállamiság és a demokrácia kérdéseihez is. Ez az alapja az Európai Unió sikerességének. A jogállamiság és az alapvető jogok nem vitathatók. Ha vannak fenntartások, jó megfontolni, helyesbíteni őket, ha az igazságtalanságot szolgálják, és helyrehozhatjuk őket, hogy jól szolgáljanak. De azt is szeretném világossá tenni, hogy az Európai Parlamentben való szavazás nem ítélet, sem bizonyíték, hanem egyszerűen az Orbánnal folytatott párbeszéd folyamatának kezdete.” – mondta a kancellár.

Emlékezetes, hogy Kurz már kinevezése után is felvetette a demokrácia magyarországi helyzetét Orbán Viktornak, majd a Sargentini-jelentés kapcsán konkrétan a Fidesz Néppártból való kizárásáról beszélt.

Fotó: AFP PHOTO/JOE KLAMAR

Forrás: mai.hu

Hasonló hírek

“Magyarország az osztrák és az olasz kormány szövetségét keresi a menekültpolitikában”

Géza

A klímaváltozás is szerepet játszott a konfliktus kirobbanásában

info

Az Iszlám Állam vállalta magára a négy rendőr életét kioltó gízai támadást

info