Főoldal » Friss információk érkeztek a németországi gázolásról: továbbra sem tudni, miért hajtott a tömegbe a 29 éves férfi
Külföld

Friss információk érkeztek a németországi gázolásról: továbbra sem tudni, miért hajtott a tömegbe a 29 éves férfi

Mint ahogyan arról beszámoltunk, hétfőn a németországi Volkmarsenben egy autós hajtott a tömegbe egy farsangi felvonuláson.

A gázolásban csaknem hatvanan megsérültek, a bűncselekmény háttere továbbra is ismeretlen, a gyanúsított nincs kihallgatható állapotban.

A sérültek 2 és 85 év közöttiek, legkevesebb 18 gyerek van közöttük, 35-en kórházban vannak, sokan csak jóval a gázolás után fordultak orvoshoz.

A feltételezett elkövető, Maurice P. – akinek teljes nevét a személyes adatok védelmét szabályozó előírások miatt nem hozzák nyilvánosságra – a nyomozást irányító Hessen tartományi főügyészség keddi tájékoztatása szerint – a sajtóértesülésekkel ellentétben – nem volt ittas a gázolás idején. A 29 éves férfi indítéka továbbra sem ismert, a nyomozást minden lehetséges irányban folytatják.

A frankfurti központú hatóság kedd este kiadott, frissített közleménye szerint a sebesültek száma 61-re emelkedett, közöttük 20 gyermekkel.

A tartományi főügyészség tájékoztatása szerint elrendelték a feltételezett elkövető előzetes letartóztatását, és súlyosbították a gyanúsítást. Már nem emberölési kísérlettel, hanem gyilkossági kísérlettel gyanúsítják, valamint súlyos testi sértéssel és a közlekedési rendjének veszélyt okozó megzavarással. Mint írták, abból indulnak ki, hogy a gyanúsított tudatosan emberek meggyilkolására tört. Indítékának feltárása még tart.

A gázoló motivációja főleg azért ismeretlen, mert megsérült és nincs kihallgatható állapotban. Azonban a Westdeutcher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság tényfeltáró munkacsoportjának értesülése szerint kedd estére javult az állapota, és még a nap folyamán megpróbálják kihallgatni.

A Hessen tartományi közszolgálati médiatársaság (Hessischer Rundfunk – HR) jelentése szerint a feltételezett elkövető volkmarseni otthonában a gázolás után házkutatást tartottak egy terrorelhárító rendőri egység közreműködésével.

A lakás tulajdonosa a HR-nek elmondta, hogy Maurice P. tíz éve költözött a kisvárosba a nagyanyjával és a leánytestvérével. Nyugodt és udvarias embernek ismerte meg, nem voltak vele gondok, konfliktusok.

A HR beszámolójában hozzátették, hogy közösségi portálokon szándékosan hamis állításokat terjesztenek a történtekről. A tömeges gázolást iszlamista merényletként igyekeznek beállítani, holott az eddig ismert tények alapján az esetnek nincs vallási vonatkozása.

Az üggyel összefüggésben őrizetbe vettek egy másik férfit is, ugyancsak hétfőn. A tartományi főügyészség keddi közlése szerint erre azért volt szükség, mert az áldozatok méltóságát sértő – a kiszolgáltatottságuk bemutatására összpontosító – videófelvételeket készített, ami a büntetőtörvénykönyv szerint akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Túszokat szedett az Iszlám Állam Bagdadban

Edit

Sebastian Kurz osztrák kancellár, Orbán Viktor Miniszterelnökünk mellé állt, migrációs kérdésben! Oszd meg!

Géza

Virágot vittek a rendőröknek a békéért tüntetők Törökországban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------