Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Friss hírek: Fegyveres rablás, hajsza, frontális karambol – igazi akciófilmbe illő jelenetek zajlottak Budapest utcáin, ma délelőtt

Autós üldözés, hajsza: milliókat rabolt fényes nappal a fegyveres banda Budapesten – helyszíni fotók

Ripost információ szerint egy felfegyverkezett banda kirabolt egy pénzváltót a fényes nappal a VIII. kerületben.

A rab­lók elő­ször több au­tó­val le­szo­rí­tot­ták a férfit, majd meg­fe­nye­get­ték és erő­szak­kal el­vet­ték tőle a pénz­zel teli ak­ta­tás­ká­ját. A 34 éves arab állampolgárságú férfit a Dankó utca és a Baross utca kereszteződésénél kapták el a maszkos férfiak, mikor a piros lámpánál várakozott. Viperával beverték a kocsi ablakát, kiráncigálták és megverték őt. Egy aktatáska volt a kocsiban, több millió forinttal – ezért történt a támadás – írja a lap.

Ezután bepattantak egy Alfa Romeóba, amivel elmenekültek a helyszínről. Szemtanúk szerint üldözőbe vették a rablókat a rendőrök, egy járőr éppen arra járt és üldözni kezdte.

A hajszának a VIII. kerületben, a Dankó utcánál lett vége: a fegyveresek először egy másik autónak, majd egy háznak csapódtak.

A Ripost olvasója szemtanúja volt a balesetnek:

– Kint üldögéltem, amikor láttam, hogy az ezüstszínű autó nagyon gyorsan érkezik a kereszteződésbe, és egy Ford belehajt az oldalába, majd kipördül. Az ezüstszínű kocsi pedig épp az erkélyem alatt a falba csapódott – mesélte.

Majd elmondta, hogy egy fekete autó is megérkezett a baleset helyszínére ezután, be volt törve az ablaka. A férfi ezt kiabálta:

„Hol van a táska? Hol van a táska?!”

Helyszíni fotók a Dankó utcából, olvasóriporterünk készítette, miután belehajtott az épületbe az autó.

Megkerestük az ügy miatt a rendőrséget, akik válaszából kiderül, hogy többen elmenekültek a baleset helyszínéről.

A rendőrség válasza a bűncselekményről:

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei 2018. május 10-én 15 óra körül Budapesten a VIII. kerületben akartak intézkedés alá vonni egy piros lámpán áthaladó gépjárművet. A gépjármű a rendőri jelzésre nem állt meg és továbbhajtott.

A gépjármű később Budapesten a VIII. kerületben, a Magdolna és a Dankó utca kereszteződésében balesetet szenvedett. A baleset következtében az autó egyik utasa megsérült, a helyszínen maradt, társai azonban a helyszínt elhagyták. Az intézkedő rendőröknek a baleset helyszínén egy férfi bejelentést tett, hogy sérelmére a balesetező autó utasai rablást követtek el és pénzét elvették. A sérült férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, őrizetbe vették, társai felkutatása folyamatban van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a történeti tényállás teljes körű tisztázása érdekében rablás gyanúja miatt indított nyomozást.

Forrás: Blikk, Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Íme a videó a szombat esti VII. kerületi lövöldözésről!

Mazsi

Megszólalt a halálra éheztetett kislány anyjának volt élettársa

Mazsi

Még mindig tart a forgalomkorlátozás az M5-ös autópályán

Géza