Image default
Belföldi hírek

Friss: A medveveszély miatt tartanak lakossági fórumokat Észak-Magyarországon

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága lakossági fórumokon tájékoztatja az Észak-Magyarországi települések lakóit a barna medvékkel kapcsolatban, írja az atv.hu. Az első fórumot Pétervásárán tartották, a tervek között pedig Salgótarján, Ózd és Miskolc is szerepel.

Még májusban írtunk arról, hogy Somoskőújfalu közelében medvét fotóztak, ezután pedig heteken át jelentek meg különböző felvételek medvékről a szlováktól a szerb határig. Sajókeresztúron például egy játszótéren kaptak lencsevégre egy medvét.

A nemzeti park vezetősége ezért úgy döntött, hogy azokon a területeken, ahol legvalószínűbb a medvék felbukkanása, fórumokat szerveznek.

Részleteiben tárgyaltuk azokat a konfliktushelyzeteket, amiket legjobb lenne elkerülni, illetve nem létrehozni, azokat a helyzeteket, amik a medvét a lakott területek, vagy az ember közelébe csalja

– mondta Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának zoológiai szakreferense.

A szakember azt javasolja, ha medvével találkozunk, akkor maradjunk nyugodtak és óvatosan távolodjunk el a medvétől, szaladni viszont semmiképp sem szabad.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Sóki Tamás

Forrás: 24.hu

Hasonló hírek

3 napja ismét elindul a főváros legcsillogóbb járata, a Fényvillamos, amely már most nagy rajongásnak örvend Budapesten. Oszd meg!

Géza

Megint jön a mínusz 20 fok

Edit

Orbán Viktor: A jogállamiság Magyarországon nem jogi, hanem becsületbeli kérdés

Géza