Hirmagazin.eu
Főoldal » Francia egyetem területén lévő migránstábort számoltak fel
Külföld

Francia egyetem területén lévő migránstábort számoltak fel

Rendőrök számoltak fel kedd reggel egy migránstábort a Párizshoz közeli Saint-Denis egyetemén, ahova még januárban a rektor engedélyével a diákok egy csoportja telepítette be az illegális bevándorlókat.

A rendőri erők kora reggel jelentek meg a Paris 8-as egyetem, amelynek egyik szárnyát foglalta el csaknem hatvan migráns a diákok támogatásával.

Az épület első emeletén egy teraszon mintegy hetvenen emberi láncot formáltak az utolsó harminc migráns köré, hogy a rohamrendőrök ne tudják őket kivinni a campusról. A rendőrség végül könnygázzal oszlatta szét a migránsokat támogató diákokat és aktivistákat, majd a bevándorlók ellenállás nélkül kimentek az épületből és felszálltak egy buszra, amellyel a prefektúra tájékoztatása szerint 7 órakor elhagyták az egyetemet. A bevándorlókat a közeli Raincy egyik sporttermébe szállították, ahol mindenkinek megvizsgálják a helyzetét.

A téli időjárásra hivatkozva vitték a migránsokat az egyetem falai közé

A 22 ezer hallgatót oktató, észak-párizsi egyetem egyik szárnyában január 30. óta éltek az elsősorban nyugat-afrikai országokból származó, valamint szudáni és eritreai migránsok, akiket egy diákkollektíva az egyetem vezetésének engedélyével telepített be az épületbe. A rektor június 17-ig engedélyezte a helyfoglalást, utána rendőri kiürítést helyezett kilátásba. A bevándorlók, mielőtt januárban beköltöztek az épületbe, egy utcai migránstáborban éltek. „Esett a hó, mínusz 10 fok volt, nem hagyhattuk őket az utcán” – mondta a Le Monde című napilapnak egy filozófia szakos hallgató, aki más diákokkal együtt az egyetemre beköltöztetett migránsok adminisztratív helyzetének rendezését kérte a rendőrségtől.

Kép: 888.hu

Az egyetemen, amelyet egyébként április és június között az új felvételi rendszer elleni országos diákmegmozdulás keretében teljesen elfoglaltak a diákok – szünetelt az oktatás is –, a tantermeket hálótermekké alakították át, a migránsokat a diákok és a helyi lakosok egymást felváltva látták el. Annick Allaigre, az egyetem rektora egyesével megvizsgálta minden migráns helyzetét, és a helyi prefektúrának átadott egy 133 nevet tartalmazó listát olyan emberekről, akik szerinte védelemre szorulnak Franciaországban. A prefektúra most ellenőrzi, hogy a kedd reggel elszállított hatvan migráns neve szerepel-e a listán. A bevándorlók korábban csoportos és automatikus legalizálást szerettek volna elérni a hatóságoknál, de ezt a megoldást a kormány visszautasította.

A kiürítési döntést felgyorsította az, hogy hétfőre virradó éjjel megrongálták az egyetem egyik épületét, illetve az intézmény egyik alkalmazottjánál a rüh tünetei jelentkeztek.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Nagy-Britannia a keresztényüldözés ellen

info

Az amerikaiak még mindig szállítanak fegyvereket a szíriai kurdoknak

Géza

Brutális videó: áthajtott a parkolóőrön a türelmetlen sofőr – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!