Hirmagazin.eu
Főoldal » Fosztogatóktól rettegnek a rokonok: gyanús alakok jelentek meg Benkő Dániel házánál
Bulvár

Fosztogatóktól rettegnek a rokonok: gyanús alakok jelentek meg Benkő Dániel házánál

Budapest — Alig két napja hunyt el a világhírű lantművész, máris gyanús alakok tűntek fel Benkő Dániel (†72) otthona körül.

Még szerencse, hogy Benkő kisebbik leánya, Dalma (27) mindent megtesz, hogy édesapja egykori háza ne álljon őrizetlenül. Ottjártunkkor éppen egy férfi hegesztette be a házhoz tartozó ablakok, ajtók rácsait. Mint mondja, mindent el kell követnie, hogy ne jussanak be illetéktelenek az ingatlanba, ahol azt gyaníthatták, hogy festmények, értékes hangszerek várják őket.

– Reggel óta maguk a huszonötödikek, akik itt járnak. Nem is egy furcsa öltözetű, gyanús figura jött ide. Három férfi például jó ideje méregette már a házat, amikor megkérdeztem, mit akarnak. Azt mondták, Benkő Dániellel akarnak beszélni. Hiába közöltem velük, hogy a művész úr elhunyt, nem akartak távozni. Ekkor kalapácsot ragadtam és közöltem, ha megpróbálnak bejönni, eltöröm a térdüket. Összenéztek és elmentek – mesélte lapunknak a férfi, aki elmondása szerint Dalma közeli ismerőse, de Dániellel is jóban volt.

Mivel lakatosként dolgozik, őt kérték meg a gyászoló családtagok, hogy biztosítsa az ingatlant. A férfi tart tőle, mind többen és többen próbálkoznak majd, ezért javasolta a korábban Olaszországban tanuló Dalmának (Benkő másik lánya, Vivienne Franciaországban él), hogy alkalmazzon biztonsági őrt a háznál.

A Benkő család ismerőse órákon át dolgozott a lant-művész házánál, gondosan lezárta az ajtókhoz, ablakokhoz tartozó rácsokat. Fotó: Varga Imre

– Ha kell, akár én magam fizetek nekik, bár nem hiszem, hogy erre szükség lesz, úgy látom, Dalma igyekszik talpraesetten kézben tartani mindent – mesélte a férfi.

Kerestük Dalmát és Vivienne-t, ám lapzártánkig nem értük el őket. A Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett Benkő remek viszonyban volt a szomszédaival, bárkivel szívesen szóba elegyedett. Rendszeresen futott is, ismerősei azonban úgy mesélik, jó ideje nem látták kijönni a házból.

– Dániel kedves volt, bármikor lehetett vele beszélgetni. Nagyon sokat futott, imádott sportolni, tényleg jól tartotta magát, viszont amikor utoljára láttam, már nagyon vékony volt – mesélte a fejét csóválva az egyik szomszéd. – Szerintem az elmúlt fél évben már nem is nagyon lépett ki a házból.

Ápolónő vigyázott rá

A szomszédok úgy mesélik, Benkő Dániel az elmúlt időszakban legyengült, rosszullétekkel küzdött, ezért mostanában egy idős ápolónő volt a segítségére. – Egy labirintus ez a ház, én is többször eltévedtem benne. Szomorú, hogy mennyire üres, de egyszer mindannyiunknak eljön az ideje. Már a művész úr ápolónője is elment – mesélte egyikük.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Megható vallomás: újra együtt Berki Krisztián és Hódi Pamela

Mazsi

Döntött a bíróság: Börtönbüntetésre ítélték a magyar sztárt

Mazsi

Őszinte vallomás: ezért nem született második gyereke a TV2 sztárjának

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!