Hirmagazin.eu
Főoldal » Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten, lezárják a Lánchidat is
Belföldi hírek

Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten, lezárják a Lánchidat is

forrás: MTI

Forgalomkorlátozások lesznek ma érvényben Budapesten a Tour de Hongrie kerékpárverseny miatt, délután lezárják a Lánchidat is. A forgalomkorlátozás érinti az 5-ös, a 16-os, a 105-ös és a 178-as autóbuszt is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a forgalmi változások az I., valamint a IV., az V. és a XIII. kerületet érintik.

Vasárnap reggel hét órától este hétig le lesz zárva a Várkert Bazár előtti terület a Clark Ádám tér és az Ybl Miklós tér között.

Fél tizenegytől délután fél háromig nem lehet közlekedni az Attila úton a Döbrentei tér és az Alagút utca között, az Alagútban, valamint az Alagút utcában az Attila út és a Clark Ádám tér között. Délben pedig lezárják a Lánchidat és a Clark Ádám teret is, a korlátozás fél háromig lesz érvényben.

Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten, lezárják a Lánchidat is
Budapest, 2015. július 2. MTI Fotó: Lakatos Péter

Tilos ma megállni az I. kerület több pontján, például a Clark Ádám tér előtti parkolóban, továbbá a Fő utca és a Lánchíd utca egy-egy szakaszán.

A Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatott, hogy a kerékpárverseny a Gyöngyös-Dunakeszi-Budapest, Váci út-Dráva utca-pesti alsó rakpart-Eötvös tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Ponty utca-Szalag utca-Hunyadi János út-Clark Ádám tér-Alagút-Alagút utca-Attila út-Apród utca-Ybl Miklós tér-Lánchíd utca-Clark Ádám tér útvonalon halad majd 8 és 19 óra között.

A 105-ös autóbusz várhatóan 10.30 és 14 óra között, az Alagút és a Lánchíd lezárása idején az Apor Vilmos tér felé a Bajcsy-Zsilinszky útig a menetrend szerinti, majd a Deák Ferenc tér-Károly körút-Astoria-Kossuth Lajos utca-Ferenciek tere-Szabad sajtó út-Erzsébet híd-Döbrentei tér-Hegyalja út-Czakó utca-Aladár utca-Mészáros utca-Győző utca módosított útvonalon halad; kimarad a Deák Ferenc tér, a Hild tér, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér, a Krisztina tér és a Róka utca megálló.

A Gyöngyösi utca felé a Mészáros utcáig a menetrend szerinti, majd a Krisztina körút-Döbrentei tér-Erzsébet híd-Szabad sajtó út-Március 15. tér-pesti alsó rakpart (Jane Haining rakpart)-Eötvös tér-Széchényi István tér-József Attila utca módosított útvonalon halad, kimarad a Krisztina tér, a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér megálló.

Az 5-ös busz szintén várhatóan 10.30 és 14 óra között a Pasaréti tér felé a Döbrentei térig a menetrend szerinti, majd a Hegyalja út-Czakó utca-Aladár utca-Mészáros utca-Krisztina tér-Attila út módosított útvonalon halad; kimarad a Szarvas tér és a Dózsa György tér megálló. Rákospalota, Kossuth utca felé az Attila útig a menetrend szerinti, majd a Mikó utca-Krisztina körút módosított útvonalon halad; kimarad az Alagút utca megálló.

Ugyanebben az időben a 178-as autóbusz a Naphegy tér felé a Döbrentei térig a menetrend szerinti, majd a Hegyalja út-Czakó utca módosított útvonalon halad. A Szarvas tér, a Dózsa György tér, a Krisztina tér, az Ág utca, a Róka utca, a Zsolt utca és a Sánc utca megálló kimarad.

A Keleti pályaudvar felé a Mészáros utcáig a menetrend szerint, majd a Krisztina körúton halad; az Alagút utca megálló kimarad.

Emellett szintén 10.30 és 14 óra között a 16-os autóbusz helyett a 16A autóbusz jár sűrítve. Ekkor a budai Várba csak a Széll Kálmán tér érintésével és a 16A autóbusszal lehet utazni.

Aki a 16-os járattal a pesti oldal felől közelítené meg a Vár területét, metróval a Széll Kálmán térig utazhat, ott a 16A buszra átszállva közelítheti meg úti célját.

 

Hasonló hírek

A migránsválság percről percre

Edit

A szakértő szerint a „Stop Soros” tabukat döntöget

Géza

Mintegy 357 ezer bevándorló érkezett eddig Magyarországra

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------