Hirmagazin.eu
Főoldal » Fordulat: egyelőre mégsem engedik el a Viking ukrán kapitányát – Megvan, mikor emelnek vádat ellene
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Fordulat: egyelőre mégsem engedik el a Viking ukrán kapitányát – Megvan, mikor emelnek vádat ellene

Egyelőre mégsem helyezik szabadlábra a viking ukrán hajóskapitányát, mert az ügyészség fellebbezett a bíróság minapi döntése ellen, amely az előzetes letartóztatás helyett bűnügyi felügyeletet rendelt el Jurij C.-re nézve. A fellebbezés pedig halasztó hatályú a szabadlábra helyezés tekintetében, vagyis, amíg el nem dől, hogy a bíróság elutasítja, vagy helyt ad az ügyészi fellebbezésnek, a kapitány nem kerülhet szabadlábra.

Mint ismert, a Hableány-ügyben a védő indítványára a bíróság 2019. október 25. napján kelt végzésével a gyanúsított letartóztatását megszüntette és elrendelte a bűnügyi felügyeletét.

A Fővárosi Főügyészség hétfői közleménye szerint a kerületi ügyészség a mai napon fellebbezést jelentett be a végzés megváltoztatása, a védői indítvány elutasítása érdekében. Az ügyészség álláspontja szerint a korábban 2019. november 30. napjáig meghosszabbított letartóztatás továbbra is indokolt mind a szökés-elrejtőzés, mind a bizonyítás megnehezítésének veszélye csak ily módon zárható ki.

 A 36 rendbeli bűncselekmény tárgyi súlyafigyelemmel arra is, hogy Magyarország modern közlekedési történetének egyik legsúlyosabb, halálos áldozatot követelő közlekedési balesetéről van szó – kiemelt, és mivel Ukrajna nem adja ki állampolgárait más államnak, a szökés-elrejtőzés veszélye továbbra is nagy.

 (Minden a hableány katasztrófájáról, itt!)

Emellett a korábbi – bizonyítottan megtörtént – üzenetváltásokból megalapozott következtetés vonható le a gyanúsítottal szakmai és baráti viszonyban álló tanúk vallomása befolyásolásának veszélyére. A bírósági eljárás nem a nyomozás megismétlése, a tanúk a bíróság előtt fő szabályként közvetlenül tesznek vallomást. Emiatt – szemben a régi büntetőeljárási törvény alapján kialakított bírói gyakorlattal – a letartóztatásnak ez a különös oka nem szűnik meg a nyomozás végén, hanem fennáll jelenleg is.

 A fellebbezés a szabadlábra helyezésre nézve halasztó hatállyal bír.

 Az ügyben a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség november végéig vádat emel.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Grnák László

Hasonló hírek

Vizsgálat indult a budakalászi idősotthonban történt megbetegedések miatt

Géza

Sajnos, népszerűek a magyar nők az európai emberkereskedelemben! Oszd meg!

Géza

Hárman haltak meg – Kisbuszba hajtott egy kamion az M1-esen Tatánál

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------