Főoldal » Fordulat: döbbenetes dologra derült fény a megszökött ámokfutó ügyében
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Fordulat: döbbenetes dologra derült fény a megszökött ámokfutó ügyében

Budapest — Döbbenetes fordulat a szökött rab ügyében! A Blikk információi szerint egyetlen töltény sem volt abban a fegyverben, amellyel Sz. Károly (35) a múlt pénteki ámokfutását végrehajtotta.

 

A férfi február 15-én garázdaság és rongálás miatt állt bíróság elé, ám az ítélethirdetés után rátámadt a büntetés-végrehajtás őrére, hogy megszerezze annak fegyverét.

Bár hosszas dulakodás után a pisztolyt meg is szerezte, ám a fegyverhez tartozó két tárat, amelyben a töltények voltak, az őrnek sikerült magánál tartania.

A szökevény rab ezután túszul ejtette a Fővárosi Törvényszék egyik biztonsági őrét, így jutott ki az épületből, majd beszállt egy éppen arra járó autóba.

A rendőrségnek a biztonsági őr pontosan elmesélte a támadást.

– Elvonszolt, ki a kijáraton. Egy lőfegyver volt nála, azt mondta, neki vége van. Próbáltam nyugtatni, hogy ne csináljon hülyeséget. Mondta, hogy végem van, végem van – elevenítette fel a biztonsági ember.

Akkor még sem ő, sem az autós, akihez beszállt Sz. Károly, nem tudhatták, hogy nincs töltény abban a fegyverben, amelyet a rab szegez rájuk.

Sz. Károly pillanatokkal azelőtt, hogy lelőtték volna. Ő is elsütötte a fegyverét

Sz. Károly a 63 éves sofőr autójából a XV. kerületi Szentmihályi úton pattant ki, majd a Nissanból megpróbált átszállni egy Mercedesbe. A kocsi vezetője azonban nem ijedt meg a fegyverrel hadonászó férfitól, szembeszállt vele. A két férfi percekig verekedett a nyílt utcán, a támadó többször is meghúzta a ravaszt.

A helyszínre érkező zsaruk több célzott lövéssel véget vetettek Sz. Károly döbbenetes ámokfutásának. Egy, a Blikk által megkérdezett biztonsági szakértő szerint a helyszínre érkező zsaruk szakszerűen jártak el, hiszen abban a pillanatban még fogalmuk sem lehetett arról, hogy nincs töltény az Sz. Károly által erőszakkal megszerzett fegyverben. Ők joggal gondolták, hogy egy fegyveres támadóval állnak szemben, akit minél hamarabb ártalmatlanítani kell, nehogy eltaláljon valakit.

A rab pisztolyt szegez túsza halántékához. Senki nem sejtette, hogy üres a fegyver

Végtelen bűnlajstrom

Sz. Károly legutóbb két éve került a rácsok mögé. Kőbányán fegyverrel kirabolt egy bankot, menekülés közben azonban elütötte egy autó. A bankrablásért kilenc évet kapott, hivatalos személy elleni erőszak miatt azonban még nem ítélték el ebben az ügyben. A férfi összbüntetésként életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.

FRorrás: Blikk

Hasonló hírek

Portik-hangfelvételek: MSZP-s hátterű olajcég vezetője szervezhette meg a politikai robbantásokat – a PestiSrácok cikke

Géza

Migránsok fogtak fegyvert magyar határőrökre

Edit

Öt éven keresztül titkolta a csongrádi férfi, hogy embert ölt – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------