Hirmagazin.eu
Főoldal » Fordulat Brüsszelben: lezárják a határokat?
Külföld

Fordulat Brüsszelben: lezárják a határokat?

Eddig el­zár­kó­zott az Eu­ró­pai Unió a ha­tár­el­len­őr­zés vissza­ál­lí­tása elől – de né­hány vá­lasz­tás min­dent meg­vál­toz­tat­hat.

Az elmúlt másfél évben pusztító terrortámadások érték Európa nagyvárosait – elég csak Párizsra, Berlinre vagy Nizzára gondolni. Ugyan Brüsszelt már többször is felszólították egyes tagállamok a Schengeni-egyezmény felülvizsgálására, eddig nem történt változás.

Fordulat Brüsszelben: lezárják a határokat?
Fotó: Markovics Gábor

Ezúttal a német és a francia belügyminiszter írt nyílt levelet több vezető EU-s tisztviselőnek az ügyben, felvetve azt is, hogy amíg a terrorfenyegetettség ilyen magas szintű, állítsák vissza a belső határellenőrzést is. Az időzítés nem véletlen: mindkét országban hamarosan választásokat tartanak, a lakosok pedig biztonságban szeretnének élni – amelynek jelenleg elengedhetetlen része az országhatárok ellenőrzése.

A határellenőrzés visszaállítása több szempontból is jelentős fordulat lenne, hiszen például azt mutatná, Brüsszel beismerte: Schengen nem működik tökéletesen – ahogy azt már több tagállam is megjegyezte. Nem egy terrorista az őrizetlen határokat kihasználva jutott be Európába.

A jelenlegi schengeni szabályozás szerint egy tagállam legfeljebb két évre állíthatja vissza a határellenőrzést, amennyiben súlyos csapás fenyegeti az állam biztonságát.

Thomas de Maiziere és Bruno Le Roux szerint viszont most minden tagállamot veszély fenyeget – és ez két év alatt nem is fog elmúlni…

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ők Auschwitz náci tisztjei: elkészült az online lista

Edit

Alig indult el, már le is állt az új budapesti légi járat

Mazsi

Repülőszerencsétlenség: megrázó fotók a roncsról, sok az áldozat

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------