Image default
Egészség - betegség

Fordulat a kivont pezsgőtabletták ügyében, meglepő, mit állít a gyártó

A pezsgőtablettákat ólomszennyezés miatt vonták ki a forgalomból, de a gyártó szerint nem feltétlenül okoznának bajt.

A forgalomból kivont Calcium-Sandoz pezsgőtabletta gyártója arra törekszik, hogy a termék minél előbb újra kapható legyen.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet – a Sandoz Hungária Kft. kérésére – minden Magyarországon forgalomban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtablettát kivont a magyar piacról, mert korábban e termék négy gyártási tételében határérték feletti ólomszennyezést találtak.

A Calcium-Sandoz pezsgőtablettát forgalmazó Sandoz Hungária Kft. az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében arra is kitért, hogy az orvosi kockázatelemzés alapján napi egy pezsgőtabletta fogyasztása nem jelent egészségügyi kockázatot.

Fontosnak tartják, hogy a Calcium-Sandoz pezsgőtablettához a betegek mielőbb újra hozzájuthassanak, ezért mindent elkövetnek, hogy az igényeket néhány hónapon belül újra kielégíthessék. Kiemelték, hogy a cég által Magyarországon forgalmazott D-vitaminos és C-vitaminos pezsgőtabletta-készítményeket nem érintik a gyógyszerhatóság intézkedései, ezek a termékek megfelelnek a minőségbiztosítási elvárásoknak.

Forrás: Ripost

Képünk csak illusztráció.

Hasonló hírek

A szívritmuszavar jelei, okai és kivizsgálása

Edit

Azt gondolod a diétás kóla kevésbé ártalmas? Ha igen, akkor ezt neked is el kell olvasnod!

Edit

Egy orvos elárulta végre, hogy kell 60 másodperc alatt elaludni

Mazsi