Hirmagazin.eu
Főoldal » Fordított világ?! Ebben az állatkertben az embereket zárják ketrecbe (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!
Állatvilág

Fordított világ?! Ebben az állatkertben az embereket zárják ketrecbe (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Azt hiszem minden állatvédő nevében mondhatom, hogy az állatkertek közel sem olyan szórakoztató, jópofa helyek, mint amilyennek láttatják őket.

Egy átlagos kép az állatkertről Foto: healthyfoodhouse screenshot

 

Az állatok ketrecbe zárása távol az eredeti élőhelyüktől egyszerűen embertelen és elfogadhatatlan. Úgy tűnik, hogy valahol már erre is van megoldás!

Tisztában vagyok azzal, hogy egyes állatkertekben az állattartás nemcsak szórakozásból történik, hanem fajfenntartási projektek részeként.

Ez viszont sajnos csak igen kis hányadukról – azokon belül is kevés fogva tartott fajról – mondható el, a nagyrészük pusztán kereskedelmi célból üzemel, avagy az ember saját önző céljai érdekében használja ki és alázza meg szerencsétlen állatokat.

Kép: healthyfoodhouse screenshot

Most egy kínai állatkert viszont úgy döntött, hogy változást hoz el ebben a kérdésben. Egy olyan érdekes ötlettel álltak elő, amelyhez foghatót még nem tapasztalhattunk: náluk ugyanis szabad környezetben, ketrecbe zárás nélkül élnek az állatok.

A Lehe Ledu Wildlife Zoo hagyja, hogy a nagymacskák és más, vadon élő állatfajok, például medvék, szabadon szaladgáljanak. És hogy hogyan is lehetséges mindez? Nos, úgy, hogy itt az emberek azok, akik ketrecbe kerülnek!

Kép: healthyfoodhouse screenshot

Az egészet úgy kell elképzelni, hogy egy masszív drótketrecet egy autóhoz erősítve halad a vad tájakon, miközben az emberek megcsodálhatják mind a környezetet, mind a vadonban élő állatokat. Eközben arra is lehetőségük nyílik, hogy ételt kínáljanak egy beépített nyíláson keresztül az oroszlánoknak, bengáli és fehér tigriseknek, valamint medvéknek. Eközben persze fontos, hogy mindenki nagyon óvatos legyen, hiszen “egy éhes tigris nem tud különbséget tenni az emberi ujjak és a reggeli között” – mondta Chan Llang az állatkert szóvívője.

Mint minden nemes kezdeményezésnek, ennek is akadnak már ellenzői, akik állítják, hogy az állatkert veszélyes a látogatókra. Ennek ellenére hihetetlen népszerűségnek örvend a hely, és mi nem is csodálkozunk rajta. Ezt egyszer mindenképpen ki kellpróbálnunk!

Videó: YouTube, Indian Entertainment

Lehe Ledu Wildlife Zoo in Chongqing city. This is China’s Most Ferocious Zoo – Where People Are Caged And Animals Roam Free. Tourists pay to hand-feed world’s most ferocious predators including tigers, lions and bears. It may seem unbelievable but in China has swapped the places of animals and humans. It is one of the very few zoos in the world where humans move through the park in a wire-meshed vehicle, offering food through a small gap at the top to lions, tigers, and even bears. Live chickens are used as bait to lure the big cats of the park that include species such as white tigers and Bengal tigers. The zoo was opened in 2015 and since then has taken the liking of not only the locals but also tourists flocking the country from outside.

Forrás: noizz.hu

 

Hasonló hírek

Büdös bogár invázió! Így védekezz ellenük

Mazsi

Ezt nem hiszed el: Zongorázó csirkén ámul a fél világ! – VIDEÓ

Mazsi

Ennél aranyosabb állatok nincsenek – Szegeden születtek

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!