Hirmagazin.eu
Főoldal » Fontos változás jön a nyugdíjasok pénzénél az új járuléktörvény elfogadása miatt – részletek
Belföldi hírek

Fontos változás jön a nyugdíjasok pénzénél az új járuléktörvény elfogadása miatt – részletek

Nyugdíjasok meglehetősen nagy csoportjának kedveznek azok a járulékszabályok, amelyeket szerdán szavazott meg az országgyűlés – mondta a Magyar Nemzet csütörtöki számában Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára.

A dolgozó nyugdíjasoknak kedvez a tegnap elfogadott új járuléktörvény – így vélekedett a lapnak a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára. A legfontosabb a nyugdíjasokra nézve az, hogy jövő júliustól már a munkaviszonyon kívüli jogviszonyokra is kiterjesztik azt a szabályt, ami azt jelenti, hogy a bruttó bérből csak a 15%-os személyi jövedelemadót vonják le, a munkavállalói járulékot nem.

Izer Norbert kifejtette: bármilyen keretek közt dolgozzanak is a kenyérkereső tevékenységet folytató idősek, jövő év közepétől nem kell járulékot fizetniük.

Az államtitkár jelezte: több mint 36 ezer nyugdíjas dolgozik jelenleg munkaviszonyon kívül, akiknek a szabályváltozás jelentősen emeli jövőre a fizetését. A kormányzat számításai szerint a járulékmentesség kiterjesztése évente mintegy húszmilliárd forintot hagy az érintetteknél. Ezért elképzelhető, hogy akár tíz-húszezer nyugdíjas is visszatérhet a munkaerőpiacra.

Ennyivel emelkedik a nyugdíj

A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg a rendelet a 2020-as nyugdíjemelés mértékéről.

A rendelet értelmében az idei, vártnál magasabb infláció miatt elrendelt 0,7 százalékos nyugdíjkiegészítés beépítése után 2,8 százalékkal nő januártól többek között

  • az öregségi nyugdíj,
  • az özvegyi nyugdíj,
  • a korhatár előtti ellátások,
  • a rokkantsági ellátás
  • és a baleseti járadék is.

A nyugdíjemelés mértéke lényegében már hónapok óta ismert lehetett, hiszen a törvény előírásainak megfelelően a költségvetés tervezése során alkalmazott, várt inflációval megegyező mértékben kell emelni az időskori juttatásokat is.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Hasonló hírek

A Szent János Kórházban a Covid-osztályokon dolgozók továbbra is kiemelten magas óradíjat kapnak

Géza

Gulyás: Közép-Európára nézve a legfenyegetőbb a betelepítési kvóta

Géza

Változások várhatóak a Balatonnál

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------