Hirmagazin.eu
Főoldal » Fontos: itt az interaktív európai turistatérkép – Hova lehet menni, milyen szabályok vannak? Mutatjuk!
Európa

Fontos: itt az interaktív európai turistatérkép – Hova lehet menni, milyen szabályok vannak? Mutatjuk!

Az Európai Bizottság egy interaktív térképet tett elérhetővé, amely megmutatja, melyik európai országba és milyen feltételek mellett lehet utazni, milyen szabályokat kell betartani.

A térkép 24 nyelven – magyarul is – képes tájékoztatást adni valós időben az egyes országokban a koronavírus miatt aktuálisan érvényes korlátozásokról, tudnivalókról.

A nyári szezonra sok ország nyitotta meg újra határait a covid-19 okozta járvány lecsengésével, több helyen azonban még mindig szigorú intézkedések vannak érvényben. Utazni lehet, de csak bizonyos feltételekkel.

Az Európai Bizottság által készíttetett interaktív, európai turistatérkép Magyarországról / Forrás: reopen.europa.euAz Európai Bizottság által készíttetett interaktív, európai turistatérkép Magyarországról / Forrás: reopen.europa.eu

reopen.europa.eu oldalon elérhető térképen a célország nevének beírásával máris magyarul – nem teljesen jó magyarsággal, de azért mégis érthetően – kaphatunk tájékoztatást arról, hogy mik a feltételek a beutazásnál, mit mindent tapasztalhatunk majd ott, milyen, a járvánnyal összefüggő szabályokat kel betartani.

A térkép megmondja, nyitva vannak-e a:

  • Nem alapvető cikkeket árusító üzletek
  • Éttermek
  • Szálláshelyek
  • Bárok
  • Strandok, idegenforgalmi területek
  • Múzeumok
  • Imahelyek
  • orvosi szolgáltatások

Ezen kívül megismerhetjük az adott ország hivatalos koronavírus-tájékoztató oldalának címét, milyen közlekedési eszközzel és milyen feltételek mellett léphetünk be egy országba, és azt is, hogy honnan érkezve tehetjük – vagy nem tehetjük – ezt meg. Arról is információt szolgáltat a térkép, hogy melyik országba való belépéshez kell negatív teszt, van-e kötelező maszkviselés, távolságtartás, és egyéb óvintézkedés, amit beutazva be kell tartani. Az adatsorok folyamatosan frissülnek.

A térkép jobb oldalán lévő ikonokra kattintva lehet kibontani az egyes részletinformációkat:

Az Európai Bizottság által készíttetett interaktív, európai turistatérkép Horvátországról / Forrás: reopen.europa.euAz Európai Bizottság által készíttetett interaktív, európai turistatérkép Horvátországról / Forrás: reopen.europa.eu

Hasonló hírek

Döbbenetes látványosság a téli Balatonon: UFO-kör a tó jegén!

Mazsi

Megnyílt a világ leghosszabb függőhídja, így juthatsz el ide

Mazsi

Párizs

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------