Hirmagazin.eu
Főoldal » Fontos döntés születhet pénteken az EU-s helyreállítási alapról
Külföld

Fontos döntés születhet pénteken az EU-s helyreállítási alapról

A pénteki EU-csúcsnak döntő lépést kell tennie a járvány okozta gazdasági válságot ellensúlyozandó uniós helyreállítási alappal kapcsolatos megállapodás felé

– hangsúlyozta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az uniós tagállamok vezetőinek írt levelében kedden.

Michel a videókonferencia keretében tervezett uniós csúcstalálkozóra szóló meghívójában egyebek között utalt arra: az Európai Tanács sok munkát végzett annak érdekében, hogy “előkészítse a talajt” és érthetővé tegye a tagállamok számára a helyreállító alap minden egyes részét. Elérkezett az idő, hogy a nemzeti kormányok mélyrehatóan megvitassák a javaslatot.

Michel szerint a tervezetét több részét illetően konszenzus kezd kialakulni azzal kapcsolatban, hogy az alapnak az Európa előtt álló kihívásokkal arányosan megfelelő nagyságrendűnek kell lennie, valamint a járvány által leginkább érintett ágazatokra és földrajzi területekre kell irányulnia.

Mint írta, további egyetértésre van kilátás azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottságnak az alapot a pénzpiacokról történő kölcsönzéssel kell finanszíroznia, és ennek érdekében meg kell növelni a többéves keretköltségvetésben a saját források felső határát. Hozzátette, hogy csomagnak nemcsak a válság közvetlen hatásaival kell foglalkoznia, hanem lehetőséget kell biztosítania az európai gazdaság átalakítására, valamint a zöld és digitális jövő felkarolására.

Levelében hangsúlyozta továbbá, hogy minden tagország érdeke a mielőbbi megállapodás, ugyanakkor konstruktív vitát kell folytatni a helyreállítási alap különféle elemeinek méretéről, az elosztásról, valamint arról, hogy az alap mekkora részét fordítsák vissza nem térítendő támogatásra, kölcsönök nyújtására és pénzügyi garanciákra. Ugyancsak megegyezésre kell jutni az alap elosztáshoz köthető jogállami politikai kondicionalitás kérdésében is.

Címlapkép: portfolio

portfolio / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kétezer migráns rekedt Szerbiában, keresik a megoldást

Edit

Most kaptuk a hírt: robbantásos merénylet történt, 16-an meghaltak

Mazsi

Az embercsempész szervezeteknek tavaly rekordbevételük lehetett

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!