Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Fontos döntés az inárcsi gyilkos ügyében

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak férfinak a letartóztatására, aki ügyeinek kedvezőtlen alakulása miatt leszúrta a családsegítőt az inárcsi hivatalban.

A bűnügy gyanúsítottjának, egy inárcsi férfinak a sorsa anyagi problémák miatt kritikus helyzetbe került. A férfinak és a családjának 2018 júliusában el kellett volna hagynia a házát.

A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Inárcson működő kirendeltségén dolgozó családsegítő, egy inárcsi asszony megpróbált szállást találni a gyanúsítottnak és családjának, de nem járt sikerrel.

A férfi július 11-én reggel bement a családsegítői irodába, és az ügyintéző nőtől, a bűnügy sértettjétől megtudta a számára lesújtó híreket. A gyanúsított ettől dühös lett, elővette a magával vitt kését, és nyakon szúrta a sértettet, aki a helyszínen elhunyt.

Ezután a férfi átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, ahol bejelentette a tettét. A férfit közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az emberölés büntetési tétele kimagasló, akár életfogytig tartó szabadságvesztés. Ezért a férfi szökésétől okkal lehet tartani. Annak a veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el. A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére.

Forrás: MTI

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Halálos baleset tegnap este Pápán

Géza

Fegyverrel fenyegette egy társasház lakóit egy férfi a fővárosban

info

Még három hónapig előzetesben marad Lagzi Lajcsi

Edit