Hirmagazin.eu
Főoldal » Folytatódik a botrány – Megszólalt a tánctársulat ügyvezetője: kemény dolgokat állít az ExperiDance atyjáról
Bulvár

Folytatódik a botrány – Megszólalt a tánctársulat ügyvezetője: kemény dolgokat állít az ExperiDance atyjáról

Budapest ― Áll a bál az ExperiDance Tánctársulat körül!

A társaság ügyvezetője, Vona Tibor tegnap rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, amely nem indult zökkenőmentesen, ugyanis a művészeti vezetőt, Román Sándort (53) a biztonsági őrök nem engedték be a társulat székházába. Mint egy nappal korábban megírtuk, az ExperiDance egyik alapítója és 50%-os tulajdonosa azt állítja, hogy – jogsértések alapos gyanúját felvető módon – egy érdekkör szeretné rátenni a kezét a társulatra és a koreográfiáira, az üzlettársa pedig nem engedett neki betekintést a cég könyvelésébe.

– Egyszerű oka van annak, hogy Sándor miért nem lehet itt. A táncosok kérték, hogy ne jöhessen be. Itt mindenki szereti egymást, a kerítésen kívül meg valaki ordibál – utalt Vona arra, hogy Román pár perccel korábban a bejáratnál hangot adott a nemtetszésének, amiért kizárták.

Az ExperiDance székházában tartott sajtótájékoztatón zárva maradtak a kapuk Román Sándor (szemben) művészeti vezető előtt, az alapító hiába próbált bejutni /Fotó: Fuszek Gábor

A művészeti vezető ugyanis meglehetősen idegesen reagált, amikor megállították a bejáratnál. Követelte, hogy mondják meg, ki tiltotta ki őt, majd amikor kiderült, hogy az üzlettársa, akkor vele, majd a táncosokkal akart beszélni. Egyik kérése sem valósult meg, a kaput bezárták az orra előtt, így az ügyvédjével együtt elhagyta a társulat székházának környékét.

Vona cáfolta üzlettársa korábbi állításait, mint mondta, az áprilisi leállás óta 25 előadás maradt el, amely összesen negyedmilliárd forintos kiesést jelentett a társulatnak, és ezért 70 embert kellett elbocsátani. A tervek szerint azonban augusztus 7-től újra láthatóak lesznek az ExperiDance darabjai.

A társulat ügyvezetője, Vona Tibor állítja, a táncosok kérték az intézkedést /Fotó: Fuszek Gábor

– Június elején, amikor Sándor már hónapok óta nem végezte itt a munkáját, megjelent és rárontott a táncosokra. Minősíthetetlen hangnemben beszélt velük, rendőrt akart hívni rájuk – állította Vona Tibor. – Ez nem volt elég, meglátott egy listát, amelyen azoknak a táncosoknak a neve szerepelt, akik bár korábban kiléptek tőlünk, de szerettek volna visszajönni. Egyesével felhívta őket, hogy ezt ne merjék megtenni. Pszichés nyomást helyezett rájuk, terrorizálta őket.

Román Sándor ezzel szemben állítja, soha nem kiabált, és a táncosoktólmindössze azt szerette volna tudni, milyen jogcímen tartózkodnak a területen. A kérdéses júniusi találkozón a jogi képviselőjével jelent meg, a beszélgetésről pedig egy videófelvétel is készült, amellyel az igazát bizonyíthatja.

Vona Tibor producer szerint a táncosok kérték, hogy tartsa távol Román Sándort /Fotó: Fuszek Gábor

– Vona ezen állítása nem fedi a valóságot, és álláspontom szerint becsületsértést valósít meg – mondta a kizárását sérelmező Román, aki szerint idén áprilisban kényszer hatására hagyta el a székház területét.

A művészeti vezető állítja, Vona Tibor minden kijelentése okiratokkal cáfolható, az előadások pedig éppen azon táncosok felmondása miatt maradtak el, akik most a Vona által vezetett cégnek dolgoznak.

– Tibor egyetlen állításomat sem válaszolta vagy cáfolta meg, pedig lehetősége volt rá, így a szükséges jogi lépéseket megtettük – jelentette ki Román Sándor.

Sikeres volt a vállalkozás

Román Sándor táncművész, koreográfus, érdemes művész 1979-ben nyert felvételt az Állami Balettintézet néptánc szakára, amelynek felvételijén a legmagasabb pontszámmal tanulhatott tovább. A diploma megszerzése után a Honvéd Együttes tánckarának tagja, szólistája, majd tánckarvezetője lett, Az év táncosa díjat is kiérdemelte. Dolgozott a Táncművészeti Főiskolán, a Győri Balettben, a Pécsi Balettben, a Szlovén Nemzeti Operában, de fellépett számos táncfilmben is. A lapkiadással foglalkozó Vona Tiborral 2000 októberében alapították az ExperiDance Tánctársulatot, amely egy évvel később az Európa Magyar Táncdíjat is elnyerte. A társulat az elmúlt közel két évtizedben sikert sikerre halmozott, a csoport szakmai munkájáért felelős Románt a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki, illetve a Halhatatlanok Társulatának Örökös Tagja lett.

blikk

Hasonló hírek

Ő volt Meghan Markle első férje, durva, amit a hercegnéről mondott. Ha ez igaz…

Géza

Tündéri! Így élvezi a havat és az első szánkózást Szinetár Dóra kisfia

Mazsi

Ma lenne 60 éves, kiderült Michael Jackson sötét titka

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------