Hirmagazin.eu
Főoldal » Folyamatosan fejlesztik a honvédség különleges rendeltetésű alakulatát
Belföldi hírek

Folyamatosan fejlesztik a honvédség különleges rendeltetésű alakulatát

Folyamatosan fejlesztik a Magyar Honvédség különleges rendeltetésű műveleti alakulatának képességeit és felszerelését – mondta a Magyar Időknek Sándor Tamás ezredes, a szeptemberben dandárrá alakult alegység parancsnoka.

A lap pénteki számában megjelent interjúban a parancsnok elmondta: a katonai szervezet struktúráját egy amerikai-magyar közös munkacsoport segítségével több hónapos előkészítő munkában dolgozták ki, aminek eredményeként egy NATO-kompatibilis rendszert sikerült kialakítani, ami jóval rugalmasabbá teszi a különleges műveleti képességet.

Az alakulat tudása fontos képességekkel bővült, illetve erősödött, ilyen például a felderítő-hírszerző képesség, a műveleti helyszín rögzítésének képessége is. Fejleszteni kellett a híradás-informatikai és a támogatólövész-képességet is.

A haditechnikai fejlesztésekről szólva megemlítette, hogy rövid távon a meglévő amerikai együttműködéssel magyar forrásokra támaszkodva olyan új homokfutó járműveket fognak kapni a különleges műveleti feladatokhoz, amelyek kiváló teljesítményt tudnak nyújtani felderítésnél vagy nagyobb távolságú manőverek végrehajtásánál.

A távlati terv egy regionális különleges műveleti parancsnokság létrehozása és NATO-akkreditációja. Ennek feltétele a telepíthetőség, a kommunikációs eszközök fejlesztése, az informatikai rendszerek integrációja – sorolta.

Hozzátette: “ha ez megvalósul, akkor képesek leszünk lépést tartani nálunk sokkal nagyobb országok haderejével is”. Sándor Tamás a lapnak elmondta, hogy külföldi missziókban is szolgálnak magyar különleges műveleti katonák, például Afganisztánban, Irakban, Koszovóban és Afrikában is.

Forrás: hirado.hu

Képek: honvedelem, 888

Hasonló hírek

Magyarország tiltakozik a migrációt támogató uniós fejlesztési terv ellen

Edit

Áder János: Magyarország tisztelettel adózik az egészségügyi dolgozók teljesítményének!

Géza

Különleges lesz az idén 50 éves debreceni virágkarnevál

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!