Hirmagazin.eu
Főoldal » Folyamatos a migránsok utánpótlása a szárazföldi útvonalakon
Kiemelt külföldi hírek

Folyamatos a migránsok utánpótlása a szárazföldi útvonalakon

Egyre többen kísérlik meg a határátlépést. A szerb-román határon kisbuszba rejtőzve próbáltak illegálisan az unió területére jutni a bevándorlók.

A kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Massimo Percossi)

Törökországnál akár életüket kockára téve próbálnak átkelni a Marica-folyón. A határőrségnek szinte folyamatosan van feladata, ugyanis csaknem megállás nélkül érkeznek az illegális bevándorlók.

Újabb gazdasági bevándorlókat fogott el a román határőrség pénteken. A pakisztáni és indiai migránsok Ukrajna felől próbáltak Romániába jutni, hogy onnan Nyugat-Európába utazzanak tovább.

Egyre többen kísérlik meg az átkelést Románia északi határszakaszán. Jóval könnyebb dolguk van itt, mint a keleti és a déli határokon, ahol az elmúlt időszak heves esőzései miatt megáradtak a folyók. Így életveszélyessé válik az átkelés.

A szerb-román határon egy kisbuszt tartóztattak fel a hatóságok emberei, négy illegális bevándorlóval. A migránsok a járműbe épített álpadló alatt megbújva próbáltak Románia területére jutni. Hasonló esetekről szinte naponta számol be a román határrendészet.

A balkáni útvonalon folyamatos az utánpótlás. Törökországból egyre többen próbálkoznak a szárazföldön átjutni, illetve a Marica-folyón keresztül a Balkánra jutni. A térségben csaknem annyi a bevándorló, mint 2015-ben, a migrációs válság csúcsán.

Azonban mivel Magyarország és Szlovénia felé hiába valóak a próbálkozásaik, legtöbben Bosznia-Hercegovina felé vették az irányt, ahol könnyebb volt az átjutás Horvátország felé. Az elmúlt hónapban mintegy háromezren érkeztek.

Idén mintegy háromezren érkeztek az elmúlt hónapban.

Bosznia észak-nyugati részén – Bihács és Velika Kladusa környékén – táborozó, több ezer migráns közül alig hétszáz kért menedéket az országba. Többségük arra számít, hogy idővel továbbindulhatnak valamelyik uniós országba. Amíg ez nem következik be, elhagyatott épületekben és hevenyészett sátortáborokban töltik mindennapjaikat, vagy a városok utcáit róják céltalanul.

A bosnyák kormány szerdán úgy döntött, megerősíti keleti és déli határa védelmét, és szorosabb koordinációt kezdeményez a szerb és a montenegrói kormánnyal az embercsempészet és az illegális migráció visszaszorítása érdekében.

A migrációért felelős uniós biztos, Dimitrisz Avramopulosz pedig bejelentette: az Európai  Bizottság megállapodott Macedóniával a balkáni állam határvédelmének megerősítéséről.

Brüsszel hasonló tárgyalásokat folytat Szerbiával és Bosznia-Hercegovinával is, abban a reményben, hogy a balkáni országok ellenőrzésének megerősítésével sikerül az unió határain kívül tartani az illegális bevándorlókat.

Forrás: M1

 

Hasonló hírek

Felháborító és szomorú is! Pár év múlva szabadulhat a 14 éves német kislány gyilkosa és utána menedékjogot is kaphat! Oszd meg! A média erejével hátha elérjük, hogy ne így legyen! Hirmagazin.eu

Géza

Orbán: a közös jövő is összeköti a magyar és lengyel népet

Géza

Tragédia, a tudomány érdekében! Önként mentek a halálba, hogy mások élhessenek! A Hirmagazin.eu exkluzív cikke

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------