Kultúra

Fölszállott a páva – Kialakult a középdöntő végső mezőnye (Olvasd el és nézd meg!)

Újabb hat produkció továbbjutásával kialakult a középdöntő végső mezőnye a Fölszállott a páva 5. évadában, amelynek utolsó elődöntőjét pénteken közvetítette élőben a Duna televízió.

Veres Mihaela: Pusztinai népdalok (Forrás: Mediaklikk.hu)

A zsűri döntése alapján az előző elődöntőkből továbbjutott produkciók mellett a középdöntőben folytathatja a versengést: Marosy Gerda és Józsa Tamás (Budapest), a Pósfa zenekar (Gelle), Veres Mihaela (Szombathely) és a Tatrospart Néptánccsoport (Gyimesközéplok). Rajtuk kívül szabadkártyát kapott a zsűritől Gellén Péter (Szentendre) és az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes (Nagyida), így ők is a továbbjutók között vannak.

Az elődöntő videói itt tekinthetőek meg: https://www.mediaklikk.hu/2017/11/09/folszallott-a-pava-ok-az-elso-elodonto-tovabbjutoi/#

Az utolsó elődöntőben a közmédia nézői újabb tizenkét produkciót és vendégfellépőt láthattak a Duna televízióban. A negyedik élő elődöntő extra fellépője Berecz András Kossuth-díjas mesemondó volt, aki két fiával, Istvánnal és Mártonnal állt színpadra. A műsorban az erdélyi Küküllő-mente varázslatos vidékének zenéjét és táncát idézték meg.

A Hagyomány összeköt! mottóval ezúttal felnőttek számára megrendezett népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor elődöntőiből hat-hat, összesen 24 produkció jutott tovább a középdöntőbe.

A több éve sikeres előadás-sorozat egy gyönyörű darabja a sokból, az alábbi videó (Kacsó Hanga Borbála – Fölszállott a páva, második elődöntő, 2014.)

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza közös műsorában 4 kategóriában állnak a zsűri elé: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek. Az elődöntőkben minden kategóriából 3-3 produkciót láthattak a nézők.

A zsűri a 4 kategória legmagasabb pontszámot elért versenyzőit juttatta tovább, összesen 4 produkciót, azonban további kettő is tovább jutott a középdöntőbe, őket a zsűri a műsor végén szabadkártyával ajándékozta meg. A produkciók a középdöntők során már a nézők szavazatára is számíthatnak.

A középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a 4 kategóriagyőztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.

Forrás: MTI

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Paul Potts lesz a jövő évi Szegedi Szabadtéri Játékok sztárja

info

Tündérszép Annáért epekednek Angyalföldön

info

Zsinagógából Együttélés Háza lesz Gyöngyösön

info