Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Földrengés Hevesben: “Túlvilági zaj volt”

Számos településen okozott riadalmat a hajnali Heves megyei földrengés.

Hajnali fél kettőkor földrengés volt a Heves megyei Heves város közelében, a földmozgás mértéke elérte a Richter-skála szerinti 4,1-es erősséget – olvasható a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közösségi oldalán.

A rengés érzékelhető volt Átány, Bátor, Boconád, Cserépfalu, Eger, Egerszalók, Emőd, Erdőtelek, Feldebrő, Felsőzsolca, Füzesabony, Gödöllő, Harsány, Heves, Jászberény, Kazincbarcika, Kerecsend, Kömlő, Mezőzombor, Miskolc, Novaj, Parádsasvár, Petőfibánya, Pécel, Poroszló, Sirok, Szomolya, Taktaharkány, Tarnaméra, Tarnazsadány, Tenk, Tiszavalk, és Vác településén is.

A jelenség több helyütt kisebb riadalmat okozott a lakosság körében:

“Igen nagyon megijedtem, megmozdult a szoba” – “(…) Túlvilági zaj volt,… és, mintha az ágyunkat két méter magasból ledobták volna;”

– írta egy hozzászóló. Valaki más így élte át a történteket: “Hevesen lakom és arra ébredtem, hogy mozog alattam az ágy kinyíltak a szekrényajtók. És morajlás hallatszott. A kutyák is nagyon ugattak! Borzalmas erre felriadni!”

“Jászapátin is érezhető volt!! mély morajlás ,rezgett minden ,beremegett az egész ház!” – olvasható a Facebookon az obszervatórium bejegyzése alatt.

A megyében legutóbb 2013. április 23-án keletkezett jelentős, 4,8-as magnitúdójú földrengés, melynek epicentruma Tenk közelében helyezkedett el.

Nyitókép: HVG
infostart

Hasonló hírek

Életet mentett! (Köszönjük olvasóink nevében is a gyömrői rendőrnő életmentését! Hirmagazin.eu)

Géza

Vagánykodni akartak az iskola előtt? Újabb részletek a Seregélyesen történt horrorbalesetről! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Autós pihenőben hagyott román kislányt keres a rendőrség

Edit