Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Földrengés Hevesben: “Túlvilági zaj volt”

Számos településen okozott riadalmat a hajnali Heves megyei földrengés.

Hajnali fél kettőkor földrengés volt a Heves megyei Heves város közelében, a földmozgás mértéke elérte a Richter-skála szerinti 4,1-es erősséget – olvasható a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közösségi oldalán.

A rengés érzékelhető volt Átány, Bátor, Boconád, Cserépfalu, Eger, Egerszalók, Emőd, Erdőtelek, Feldebrő, Felsőzsolca, Füzesabony, Gödöllő, Harsány, Heves, Jászberény, Kazincbarcika, Kerecsend, Kömlő, Mezőzombor, Miskolc, Novaj, Parádsasvár, Petőfibánya, Pécel, Poroszló, Sirok, Szomolya, Taktaharkány, Tarnaméra, Tarnazsadány, Tenk, Tiszavalk, és Vác településén is.

A jelenség több helyütt kisebb riadalmat okozott a lakosság körében:

“Igen nagyon megijedtem, megmozdult a szoba” – “(…) Túlvilági zaj volt,… és, mintha az ágyunkat két méter magasból ledobták volna;”

– írta egy hozzászóló. Valaki más így élte át a történteket: “Hevesen lakom és arra ébredtem, hogy mozog alattam az ágy kinyíltak a szekrényajtók. És morajlás hallatszott. A kutyák is nagyon ugattak! Borzalmas erre felriadni!”

“Jászapátin is érezhető volt!! mély morajlás ,rezgett minden ,beremegett az egész ház!” – olvasható a Facebookon az obszervatórium bejegyzése alatt.

A megyében legutóbb 2013. április 23-án keletkezett jelentős, 4,8-as magnitúdójú földrengés, melynek epicentruma Tenk közelében helyezkedett el.

Nyitókép: HVG
infostart

Hasonló hírek

Migránshelyzet a határnál, ez történt éjszaka

Mazsi

Megszólal a feleség, aki elütötte motorozó férjét!

Mazsi

Öt év börtönt kapott a piromán

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------