Image default
Tudástár - minden érdekesség

Földönkívülieké lehet a 400 millió éves lelet!

For­du­ló­pont: újra kell ér­tel­mezni az em­be­ri­ség tör­té­nel­mét? Könnyen lehet…

Az oroszországi Kamcsatka-félszigeten került elő a különös régészeti lelet, ami eddigi tudásunk mentén egyszerűen értelmezhetetlen. A zavarba ejtő tárgy leginkább egy nagyobb gépezet mechanikus alkatrésze lehet.

Földönkívülieké lehet a 400 millió éve lelet!

Az első radiokarbonos vizsgálat kimutatta: kora kb. 400 millió év, a szerkezetét tekintve kő és fém.

Yuri Golubev, az ásatásokat vezető archeológus szerint a laboratóriumi vizsgálatok nem tévedhetnek, tehát a vizsgált lelet életkora valós. Ez a tagadhatatlan információ motiválta a régészeket az ásatási terület alaposabb feltárására. Hetekkel később újabb szenzációs leletnek örülhettek a kutatók, mely szintén ugyanahhoz a gépezethez tartozhatott. Az  egyszerű szikladarabnak látszó törmelék átvilágítása után egy szabályos, csavar alakú objektumot azonosítottak.

Földönkívülieké lehet a 400 millió éve lelet! 1

Az anyagvizsgálat kimutatta, hogy összetétele azonos az elsőként megtalált lelettel, tehát tartalmaz fémet.

A kutatás vezetője szerint kemény fába vágták a fejszéjüket, hiszen egy bonyolult mechanikai szerkezet egy kisebb részének beazonosítása is csak részeredmény. A komplett rekonstrukció rengeteg időt igényel. Viszont abban az esetben, ha később sikerül egy komplett makettet készíteni az eddig ismeretlen szerkezetről, akkor az alapjaiban változtathatja meg az emberiség történelmét.

Joggal merülne fel a kérdés: 400 millió évvel ezelőtt kik, hogyan és miért gyárthattak ilyen kütyüt?

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Keresztény kurzus

Edit

A Hídegylet első gondolata 1830. augusztus 28-án fogalmazódott meg Széchényiben, melybe a kor legbefolyásosabb szereplőit sikerült tömörítenie.

Géza

Magyarország elrabolt területén atomot tároltak a szovjetek! – videók

info