Főoldal > Hírek > Tudástár > Tudástár - minden érdekesség > Földönkívüli életre bukkantak? Baljós jelet fogtak a kutatók
Földönkívüli életre bukkantak? Baljós jelet fogtak a kutatók
Képünk illusztráció.

Földönkívüli életre bukkantak? Baljós jelet fogtak a kutatók

Hirdetés

A tudósok még vizsgálják, hogy mit is találtak valójában. Nem csoda, hogy aggasztja őket a jelenség.

A földönkívüli élet nyomait kutató tudósok ma már mesterséges intelligenciát is használnak, hogy átnézzék a rádióteleszkópok által begyűjtött adatokat. Találtak is 72 furcsa jelet, amelyek egy idegen galaxisból érkeztek.

A tőlünk 3 milliárd fényévre lévő galaxis jeleit még nem sikerült értelmezni.Egyelőre nem ismert, hogy mi okozza a kozmikus rádióhullámoknak ezeket a rövid, de nagyon erős löketeit.

Vannak olyan elképzelések, melyek szerint a földönkívüliek irányított energiasugarai okozzák, amiket a fényvitorlás űrhajók meghajtására használnak, de az is lehet, hogy csak extrém erős mágneses mezejű forgó neutroncsillagok kitöréseiről van szó.

A jeleket most a Green Bank Teleszkóp gyűjtötte be, amely az Egyesült Államok rádiócsendes zónájában található, ahol tiltott minden vezeték nélküli eszköz használata, nehogy megzavarják azokkal az űrt kémlelő műszereket – írja a Sky News.

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció.

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: