Image default
Belföldi hírek

Földi: nehéz lesz a migránsokat a Balkánon tartani

forrás: M1 Híradó

A titkosszolgálati szakértő szerint elszánt tömegről beszélünk, s ha a helyzet eszkalálódik nem zárhatóak ki a súlyos események.

Kidöntötték a kerítés egy részét a migránsok a görög-macedón határon hétfő délelőtt, macedón rendőrök könnygázzal próbálták visszaszorítani őket. Ez várható volt, hiszen nem akkor kell felkészülni és védekezni egy ilyen helyzet ellen amikor a probléma van, hanem előtte – mondta Földi László a M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Földi: nehéz lesz a migránsokat a Balkánon tartani

A titkosszolgálati szakértő szerint nehéz lesz a migránsokat a Balkánon tartani. Egyrészt a helyzet azért veszélyes, mert a balkáni területen vannak olyan muszlim közösségek, amelyek korábban ott élve szerveződtek, másfelől elszánt tömegről beszélünk, s ha a helyzet eszkalálódik nem zárhatóak ki a súlyos cselekvések – mondta a szakértő, aki úgy látja, hogy a mai állás szerint a helyzet fokozódni fog.

Földi- nehéz lesz a migránsokat a Balkánon tartani
Idomeni, 2016. február 29. Illegális bevándorlók próbálják áttörni a kerítést a macedón-görög határon az észak-görögországi Idomeni felől 2016. február 29-én. Mintegy 300 iraki és szíriai menekült kidöntötte a határkerítés egy részét tiltakozásul amiatt, hogy a hatóságok szerintük túlságosan alacsony számban engedik át a migránsokat Macedóniába, hogy folytassák útjukat Európa északi része felé. (MTI/AP/Jánisz Papanikosz)

A szakértő szerint nem szabad hagyni, hogy Törökországból utánpótlás érkezzen.

Földi László úgy véli, hogy Németország cserbenhagyta Görögországot. A görögök egyedül nem tudják megoldani Európa védelmét, NATO-csapatokra lenne szükségük. Másrészt, Berlinből még nem érkezett olyan üzenet, hogy nem várnak több migránst.

Három dolgot kellene azonnal kezelni. Egyrészt a fegyverutánpótlást, a támogatást megszüntetni Szíriában. Másrészt Törökországot utasítani kellene arra, hogy semmilyen zsarolási technikával ne engedje tovább az embereket. Harmadrészt egyértelműen le kell szögezni, hogy ily módon emberek, teljese ellenőrzés nélkül nem léphetnek Európába – tette hozzá.

 

Hasonló hírek

Menetrend szerint járnak a vonatok

info

Szégyen, hogy két magyar ember csatlakozni akart az Iszlám Államhoz! Letartóztatták őket!

Géza

Alaposan felkészítik a bevándorlókat Georg Spöttle szerint

Edit