Hirmagazin.eu
Főoldal » Földi László: visszafordítjuk-e a folyamatot?
Belföldi hírek

Földi László: visszafordítjuk-e a folyamatot?

forrás: Ma este/M1

A nagymértékű bevándorlás polgárháborús helyzeteket teremthet Európában. Nem az a kérdés, hogy megállítjuk-e, hanem hogy visszafordítjuk-e folyamatot – mondta Földi László titkosszolgálati szakértő az M1-en. Hangsúlyozta, ehhez le kell zárni a határokat, és mindenkit vissza kell küldeni, aki illegálisan tartózkodik Európában. Földi László szerint milliós tömeg visszaküldése technika és pénz, alapvetően pedig politikai döntés kérdése.

Nemcsak Magyarországon van vita arról, hogy a terrorfenyegetés miatt kell-e, érdemes-e módosítani az alkotmányt, hanem például Franciaországban is. Ott a nemzetgyűlés már elfogadta a terrorveszély kapcsán kezdeményezett alkotmánymódosítás első passzusát, amely a rendkívüli állapot szabályozásáról rendelkezik.

Kevesen ellenezték

A javaslatot 103 igennel 26 nem ellenében fogadta el a parlament alsóháza. Az elfogadott passzus kimondja, hogy a rendkívüli állapotot “a közrend súlyos megsértésével járó azonnali veszély esetén” a kormány hirdetheti ki.

A Zöldek és a Baloldali Front, illetve a kormánypárti és a jobboldali képviselők közül néhányan nem támogatták az alkotmánymódosítást, amely szerintük “felesleges”, miután a rendkívüli állapotot 1955 óta törvény szabályozza.

Földi: visszafordítjuk-e a folyamatot

Kezdenek eszmélni a nemzetállami politikusok

Földi László titkosszolgálati szakértő szerint a szigorítás kapcsán az egyik komoly kérdés, hogy kiutasíthatók-e azok, akik nem kettős állampolgárok, hanem csak francia státusuk van. A nemzetközi jog szerint ugyanis senkit nem lehet hontalanná tenni.

Az elemző szerint a nemzetgyűlés többsége számításba vette, hogy ha egy ország védelmi képességét szóval vagy tettel valaki sérti, az hazaárulás. A politikának szerte a világban el kell gondolkodnia azon, hogy megadja-e a maximális fokú védelemet vagy nem – tette hozzá.

Európa politikusai nemzetállami szinten a párizsi terror- és a németországi szexuális erőszakcselekmények után kezdenek ráeszmélni, hogy nem várakozni kell, és már rövid távon is megelőző intézkedéseket kell tenni. Már Németországban is viták vannak, ahol Angela Merkel kancellár azonban még kitart eddigi politikája mellett.

Lehet, hogy Merkelnek hosszú távon igaza van

Földi László szerint Merkelnek azért kellene lemondania, hogy kiderüljön az igazság. Lehet, hogy a kancellárnak hosszú távon igaza van a „betelepítéses történettel” a munkaerőkérdés megoldására, de ezt sem rövid, sem közép távon nem fogjuk megtudni, ha ő folyamatosan egyfajta forgatókönyvhöz ragaszkodik.

Az Európai Unió brüsszeli vezetése pedig látható módon teljes erejével mögötte áll, szemben a nemzetállamok vezetőivel, akiknek a népük felé kell elszámolni, ami egy más műfaj – fogalmazott.

Minden illegálisan itt tartózkodót vissza kell és lehet küldeni

Földi László egyetértett azzal a véleménnyel, hogy a nagymértékű bevándorlás polgárháborús helyzeteket teremthet Európában. Nem az a kérdés, hogy megállítjuk-e, hanem hogy visszafordítjuk-e folyamatot. Úgy véli, utóbbi abszolút megtehető, ehhez le kell zárni a határokat, és mindenkit vissza kell küldeni, aki illegálisan van Európában – mondta.

Ezt követően a legális bevándorlás egészen más biztonsági kockázatot jelentene – véli a titkosszolgálati szakértő.

Földi László szerint milliós tömeg visszaküldése technika és pénz, alapvetően pedig politikai döntés kérdése.

 

Hasonló hírek

Orbán Viktor: Öt nap alatt 1100 milliárd forintot szereztünk Magyarországnak! Köszönjük Miniszterelnök Úr!

Géza

Pénzt követel az MNB a Buda-Cash ügyfeleitől akik január 15-én fogadtak

info

Ellenzéki összefogás – Gyurcsány Ferenc beszéde

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------