Főoldal » Földi: Közel állunk ahhoz, hogy Európa elvesszen
Belföldi hírek

Földi: Közel állunk ahhoz, hogy Európa elvesszen

forrás: Kossuth Rádió/Vasárnapi Újság

Az öreg kontinens elkényelmesedett, jövőjének történelmét ezért a nagyhatalmak kezdték el írni – mondta a biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a milliós bevándorlási hullámmal összefüggésben.

Európában az elmúlt évtizedekben eltűnt a félelemérzet: „az emberek már nem próbálják meg újraértékelni, ha olyan jelenségek bukkannak fel, amelyek a társadalmat részben veszélyeztetik” – állapította meg a biztonságpolitikai szakértő. A mostani helyzetnek voltak már előjelei – folytatta: a londoni metróban vagy a madridi vonaton történt merényletek jelezték, hogy az unalmas életünk átrendeződhet. Ezek az események azonban szenzáció formájában jelentek meg egy-egy időponthoz és helyhez kötve, ezért Európa többi részén gyorsan túltették magukat rajta a polgárok, arra pedig, hogy ez tendenciává válthat, nem számítottak – magyarázta.

Földi: Közel állunk ahhoz, hogy Európa elvesszenBevándorlók ételért állnak sorban a dél-athéni Faliro negyed egykori olimpiai csarnokánál 2015. december 16-án. (MTI/AP/Jorgosz Karahalisz)

Elveszhet Európa lényege 

A biztonságpolitikai szakértő szerint egyre nagyobb hatalom és tőke összpontosul egyre kevesebb ember kezében, és egy egész világ gazdasági-pénzügyi értelemben vett újrafelosztásáról beszélhetünk. „Európa szerepe a kultúrában, a hagyományban van, miközben a világ gazdaságának irányítói nem feltétlenül Európában vannak” – fogalmazott. Európa népesedési vagy munkaerő-piaci kérdésének megoldására nem a migránsválság a megfelelő, mert közben kultúra és hagyomány elveszhet – emelte ki.

Nemet kell mondani

Föld László szerint a politikusok nem hallgatnak a szakmára, a szakértőkre. Vannak, akik ragaszkodnak az elképzelésükhöz, mert a kihívásokat taktikai jellegűnek tartják, és elhiszik, hogy a stratégiájuk megfelelő. De jelen van a rosszhiszeműség is, amikor valaki tudatosan hagyja figyelmen kívül a szakma véleményét másodszándék miatt – mutatott rá. A szakértő szerint el akarják veszíteni Európát, és közel állunk ahhoz, hogy valóban teljesen átalakuljon. A migránskérdéssel kapcsolatban megjegyezte, nem ez a néhány százezer ember a kérdés, hanem ennek a tendenciózus oldala: ha Európa nem mond határozott nemet, még többen fognak útra kelni. Az újkori népvándorlás nem megoldás – állította.

Szükség van a titkosszolgálatokra

Földi László a titkosszolgálatok munkájával kapcsolatban elmondta: szükség van rá, hiszen a szolgálatok a normális világ által erkölcstelennek tartott dolgot teszik. Az a dolguk, hogy használják a rendelkezésükre álló eszközöket, és mivel a jövőt kutatják, azt nem tudják megtenni a tényekből, csak a hipotézisekből kiindulva, konzekvenciákat levonva – tette hozzá. Mellesleg teljesen mindegy, milyen információt gyűjt a titkosszolgálat, vagy mire tesz javaslatot, annak felhasználásáról és mikéntjéről a politika dönt – hangsúlyozta.

A kiszivárogtatókról annyit mondott, hogy példás büntetés járna nekik, mert az információ védelemre szorul. Abban a pillanatban, hogy az információk elkezdenek kiszivárogni, nagyon bonyolulttá teszik a világot, hisz azokat illetéktelenek használják fel, lásd Iszlám Állam – világított rá. A terrorista szervezet egyébként profi katonatisztek irányításával működik, akik szaktudásukhoz hadsereget toboroztak maguk köré, elsősorban a Közel-Keleten talajt vesztett emberekből és az unióban lévő frusztrált fiatalokból – fejtette ki a biztonságpolitikai szakértő.

 

Hasonló hírek

Orbán Viktor: Kulcskérdés, hogy kik lakják majd be Európát

Edit

Legfrissebb hírek a Hirmagazin.eu online médiától (Hallgasd meg és töltsd le!)

Géza

Figyelmeztet a Nébih! Ezekből a kolbásztermékekből ne fogyasszon!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------