Hirmagazin.eu
Főoldal » Fokozott vadveszély az utakon
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Fokozott vadveszély az utakon

Július végén kezdődik és egészen augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka, ilyenkor pedig fokozottabb az állatok felbukkanása a közutakon, és akár bármiféle veszélyérzet nélkül kirohanhatnak az úttestre – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

rendőrség honlapján arra hívják fel a figyelmet, hogy az őzek párzási időszakának július végi kezdetével fokozottabban bukkanhatnak fel az utakon ezek a vadak – egészen augusztus közepéig, ameddig a párzási időszak tart.

Nyúllal, őzzel és más vaddal bármikor találkozhatunk a közutakon, de az őzet ábrázoló veszélyt jelző táblák hatálya alatt fokozottan is számolni kell ennek kockázatával.

Bár az őzelütések legnagyobb részében a vad sérül meg, és anyagi kár keletkezik a gépkocsiban, akár személyi sérüléssel vagy halálesettel is végződhet egy-egy ilyen incidens, hiszen az elütött vad a szélvédőt áttörve nagy erővel csapódhat az utastérbe. Emellett tragédiát okozhat az is, ha a balesetet elkerülni szándékozó sofőr félrerántja a kormányt és vagy letér az útról, vagy pedig összeütközik a szemből érkező járművel.

 

A vadbalesetek megelőzésére a legjobb módszer a figyelem, a fokozott óvatosság, valamint a sebesség csökkentése, és mivel a motorral közlekedők az autósokhoz képest jóval védtelenebbek, így az ő részükről fokozottabban indokolt a lassabb és óvatosabb közlekedés a vadveszélyes útszakaszokon.

 

Előfordulhat az is, hogy az autópályákon vagy közvetlenül ezek mellett vadállatokat látnak az ott közlekedők. Ilyen esetben a lassító fékezés még akkor is szükséges, ha nem tapasztalnak közvetlen veszélyt, már csak azért is, mert a kerítéstől a vadak nem tudnak visszatérni a szabadba, és pánikszerűen a gépjárművek közé szaladhatnak.

 

A járműre rögzíthető vadriasztó sípok is hasznosak lehetnek a vadelütések elkerülésére.

 

Forrás: eloben.hu

Kép:  Massimo Catarinella, Martin Falbisoner

Hasonló hírek

Illegális fémfelvásárlókat ért tetten az adóhatóság

info

Kiszivárgott: ezt tette a Viking kapitánya, miután elsüllyedt a Hableány

Géza

21 sérült

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------