Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Fokozott óvatosságra intenek a közlekedésbiztonsági szakértők – videó

Fokozott óvatosságot kérnek a közlekedésbiztonsági szakértők az iskolakezdés miatt a sofőröktől.

A tapasztalatok szerint ugyanis ilyenkor a szokásosnál is több gyereket ér baleset. Szombat este – a vakáció utolsó óráiban – Zuglóban történt tragédia. Egy ismert zenész óvodáskorú kisfiát ütötte el egy autó a zebrán. Vizsgálják a rendőrök, hogy ki hibázott. Az M1-nek nyilatkozó pszichológus szerint hatéves korig nem lehet elvárni a gyerekektől, hogy betartsák a szabályokat, muszáj nagyon vigyázni rájuk – közölte az M1 Híradója.

Szombat este Zuglóban egy jelzőlámpás gyalogátkelőhelyen ütött el egy autó egy 3 éves kisfiút, aki a helyszínen életét vesztette. Az eddigi információk szerint az autónak zöld jelzése volt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Az M1 Híradó által megkérdezett közlekedésbiztonsági szakértő arról beszélt, hogy a gázoló felelősségét több szempontból is meg fogja vizsgálni a rendőrség. Azt viszont kiemelte, hogy az autóvezetőknek mindig fokozott óvatossággal kell megközelíteniük a gyalogátkelőhelyet. Még akkor is, ha – a zuglói esethez hasonlóan – jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

Dobrocsi Endre hozzátette, az iskolakezdés miatt gyakoribbak lehetnek a hasonló esetek. A tapasztalatok szerint akár 20 százalékkal is nőhet a közúti balesetek száma a következő hetekben.

Csák Annamária gyermekpszichológus pedig azt mondta, nemcsak az autósoknak, hanem a közlekedés minden résztvevőjének körültekintőnek kell lennie. Ezért rendkívül fontos, hogy a szülők minél alaposabban elmagyarázzák a gyerekeknek, hogy milyen veszélyei vannak a közlekedésnek. A szakember megjegyezte, sem ez, sem a felügyelet nem jelent teljes biztonságot, nagyjából hatéves korig ugyanis nem elvárható, hogy a kicsik betartsák a közlekedési szabályokat.

 

Hasonló hírek

Halálos közlekedési baleset Kiskunmajsánál

Géza

Animációs sorozatot indít a rendőrség a közlekedési balesetek megelőzésére – videó

Géza

Ajándékba kapta a repülést a kamaszlány, akivel a sárkányrepülő földbe csapódott Fehérváron

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------