Hirmagazin.eu
Főoldal » Fokozott óvatosságra intenek a közlekedésbiztonsági szakértők – videó
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Fokozott óvatosságra intenek a közlekedésbiztonsági szakértők – videó

Fokozott óvatosságot kérnek a közlekedésbiztonsági szakértők az iskolakezdés miatt a sofőröktől.

A tapasztalatok szerint ugyanis ilyenkor a szokásosnál is több gyereket ér baleset. Szombat este – a vakáció utolsó óráiban – Zuglóban történt tragédia. Egy ismert zenész óvodáskorú kisfiát ütötte el egy autó a zebrán. Vizsgálják a rendőrök, hogy ki hibázott. Az M1-nek nyilatkozó pszichológus szerint hatéves korig nem lehet elvárni a gyerekektől, hogy betartsák a szabályokat, muszáj nagyon vigyázni rájuk – közölte az M1 Híradója.

Szombat este Zuglóban egy jelzőlámpás gyalogátkelőhelyen ütött el egy autó egy 3 éves kisfiút, aki a helyszínen életét vesztette. Az eddigi információk szerint az autónak zöld jelzése volt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Az M1 Híradó által megkérdezett közlekedésbiztonsági szakértő arról beszélt, hogy a gázoló felelősségét több szempontból is meg fogja vizsgálni a rendőrség. Azt viszont kiemelte, hogy az autóvezetőknek mindig fokozott óvatossággal kell megközelíteniük a gyalogátkelőhelyet. Még akkor is, ha – a zuglói esethez hasonlóan – jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

Dobrocsi Endre hozzátette, az iskolakezdés miatt gyakoribbak lehetnek a hasonló esetek. A tapasztalatok szerint akár 20 százalékkal is nőhet a közúti balesetek száma a következő hetekben.

Csák Annamária gyermekpszichológus pedig azt mondta, nemcsak az autósoknak, hanem a közlekedés minden résztvevőjének körültekintőnek kell lennie. Ezért rendkívül fontos, hogy a szülők minél alaposabban elmagyarázzák a gyerekeknek, hogy milyen veszélyei vannak a közlekedésnek. A szakember megjegyezte, sem ez, sem a felügyelet nem jelent teljes biztonságot, nagyjából hatéves korig ugyanis nem elvárható, hogy a kicsik betartsák a közlekedési szabályokat.

 

Hasonló hírek

Sokkoló bűncselekmény Kaposváron: elevenen akarták elégetni a hajléktalanokat! Oszd meg!

Géza

Hatalmas tömegbaleset az M0-áson: autók, teherautó és motoros karambolozott

Géza

Pándi gyilkosság: „Könyörögtem, hogy hagyja abba, de nem állt le” – Csilla szeme láttára verték halálra az élettársát

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------