Hirmagazin.eu
Külföld

Fogolycsere történt Oroszország és Ukrajna közt tegnapelőtt

Hét-hét fogságba esett tengerészt cserélt ki kedden a krími Armjanszk határátkelőhelynél Oroszország és Ukrajna.

Az ukránok az Azovi-tengeren március 25-én tiltott halászat és a Krímbe való beutazásra vonatkozó szabályok megsértése címén elfogott Nord halászhajó legénységét engedte el, az oroszok pedig a május elején az elcsatolt félsziget közelében, a kizárólagos orosz gazdasági övezetben orvhalászat címén feltartóztatott JaMK-0041-es halászhajóét. 

A két hajó kapitányát, akik ellen büntetőeljárás indult, a felek visszatartották. Szabadon bocsátásukról Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos szerint csütörtökön tárgyalások kezdődtek európai ombudsmanok bevonásával.

A TASZSZ hírügynökség egyébként egy névtelenül nyilatkozó, jól értesült forrásra hivatkozva kedd este azt jelentette, hogy Oroszország a közeljövőben radikális nézeteket valló mintegy félszáz ukrán személy és 360 ukrajnai cég ellen szándékozik ellenszankciókat bevezetni.

Vlagyimir Putyin orosz elnök október 22-én rendeletet egy Kijev elleni különleges gazdasági intézkedésekről szóló rendeletet írt alá az orosz állampolgárok és jogi személyek elleni barátságtalan magatartására hivatkozva. Az ellenszankciók által sújtandó ukrán cégek és magánszemélyek listájának összeállításával és a büntetőintézkedések  konkretizálásával az elnök az orosz kormányt bízta meg. Az elnöki rendelet szerint Oroszország a különleges gazdasági intézkedéseket akkor vonja vissza, amikor Ukrajna beszünteti a vele szemben bevezetett szankciókat.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Szerb-francia fegyvercsempész-hálózatot számoltak fel

info

A tüntető tömeg Németországban (Videó)

info

Ketten meghaltak a Svájcra és Franciaországra lecsapó vihar miatt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------