Image default
Külföld

Fogolycsere révén szabadulhatott az ISIS kalifájának családja

Az öböl-menti monarchia közvetítésével a libanoni hatóság és a Szíriában tevékenykedő terroristák közötti fogolycsere révén szabadulhatott Abu Bakar Al-Baghdadi felesége és fia.

Katar közvetítésével szabadulhatott az ISIS kalifájának családja

Az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjének családját a libanoni-szír határ közelében tavaly november végén tartóztatta le a libanoni határőrség miközben próbáltak visszaszökni Szíriába.

A Nyugat térségbeli szövetségesének számító Katar közvetítésével szabadulhatott a terrorvezér családja és még tizenhárom bebörtönzött terrorista.

A csavar az ügyben, hogy az alku második szereplője nem az Iszlám Állam, hanem az Al-Kaidai szíriai ágát képező Nuszra Front, aki cserébe a tizenhat libanoni katonát engedett szabadon.

Még tavaly augusztusában az Al-Kaida libanoni bázisát képező Arsal város közelében a szíriai Nuszra Front húsz libanoni katonát ejtett foglyul. Négyet látványosan videofelvétellel dokumentálva kivégzett.

Az Iszlám Állam ugyanabban az idővel kilenc libanoni katonát hurcolt el a szír határ közelében. Bejrút szeretné, ha az ISIS fogságában szenvedő katonáit is kitudná szabadítani, így diplomáciai csatornákon keresztül jelezte az öböl-menti monarchiának, hogy ismét Katar közvetítésére számít.

Forrás: Orientalista.hu

Hasonló hírek

A pilóta meghalt, a felesége tette le a gépet

Edit

Előkerült a mérget ivó háborús bűnös végrendelete

Géza

Orbán Viktor Miniszterelnökünkre figyel egész Európa – konkrét statisztikával! Oszd meg!

Géza