Hirmagazin.eu
Külföld

Fogolycsere révén szabadulhatott az ISIS kalifájának családja

Az öböl-menti monarchia közvetítésével a libanoni hatóság és a Szíriában tevékenykedő terroristák közötti fogolycsere révén szabadulhatott Abu Bakar Al-Baghdadi felesége és fia.

Katar közvetítésével szabadulhatott az ISIS kalifájának családja

Az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjének családját a libanoni-szír határ közelében tavaly november végén tartóztatta le a libanoni határőrség miközben próbáltak visszaszökni Szíriába.

A Nyugat térségbeli szövetségesének számító Katar közvetítésével szabadulhatott a terrorvezér családja és még tizenhárom bebörtönzött terrorista.

A csavar az ügyben, hogy az alku második szereplője nem az Iszlám Állam, hanem az Al-Kaidai szíriai ágát képező Nuszra Front, aki cserébe a tizenhat libanoni katonát engedett szabadon.

Még tavaly augusztusában az Al-Kaida libanoni bázisát képező Arsal város közelében a szíriai Nuszra Front húsz libanoni katonát ejtett foglyul. Négyet látványosan videofelvétellel dokumentálva kivégzett.

Az Iszlám Állam ugyanabban az idővel kilenc libanoni katonát hurcolt el a szír határ közelében. Bejrút szeretné, ha az ISIS fogságában szenvedő katonáit is kitudná szabadítani, így diplomáciai csatornákon keresztül jelezte az öböl-menti monarchiának, hogy ismét Katar közvetítésére számít.

Forrás: Orientalista.hu

Hasonló hírek

Beperli Belgiumot egy gyászoló anya

Edit

Az Everestet is feltolhatta a földmozgás

info

Nem tanácsolja utasainak a Németországba utazást az osztrák vasúttársaság

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------