Főoldal » Fogd a kezem! Háztetőre vitte autista öccsét az öngyilkosságot fontolgató lány – videó
Média és szórakozás

Fogd a kezem! Háztetőre vitte autista öccsét az öngyilkosságot fontolgató lány – videó

A fiatal lány öngyilkos akar lenni. A háztetőre viszi az autista öccsét is azzal, hogy Supermanként fognak repülni.

Mielőtt azonban bekövetkezne a tragédia, ismerkedjünk meg Azra és Mert történetével, hogyan jutottak idáig. Az egész egy repülőúton kezdődött…

A Fogd a kezem! című török sorozat minden hétköznap 18.45-től látható a Dunán, ismétlés másnap reggel 8.35-kor.

Azra (Alina Boz) és Cenk (Alp Navruz) is az Egyesült Államokból tart hazafelé Törökországba. A jól szituált családból származó lány gasztroiskolát végzett a nagy vízen túl, és most visszatér Isztambulba, hogy besegítsen az étteremtulajdonos édesapjának. A jómódú fiatalember kevésbé jó hátszéllel érkezik, lévén kirúgták az egyetemről. A két fiatal útja a repülőgépen keresztezi egymást, nem a legideálisabb körülmények között. A lányt ugyanis zavarja a fülhallgatóból áradó zene, ráadásul a fiú nem hajlandó lejjebb venni a hangerőt. És hogy a bosszúság teljes legyen, a leszállás után, a csomagkiadónál összekeverik a bőröndjeiket.

Kedvcsinálónak itt a sorozat beharangozója:

Az élet azonban újabb és újabb megpróbáltatásokkal szolgál számukra. Miután az apja meghal egy éttermi gázrobbanásban, a kényelmes, védett életet élő lány élete egyik napról a másikra széthullik. Hamarosan kiderül, hogy az apja komoly adósságot halmozott fel, így Azra és az autista öccse, Mert az utcára kerülnek. Megpróbálnak boldogulni, azonban a fiú hamarosan eltűnik.

A sorozat az emberi kapcsolatokra fókuszál (Fotó: Duna Tv)

Cenket nem fogadják kitörő örömmel otthon. Pedig a családi vállalkozást, melyet a nagymama irányít, egy napon várhatóan ő fogja majd átvenni. Feride azonban kemény asszony, és amikor megtudja, hogy az unokája nem fejezte be az egyetemet, büntetésből végig kell járnia a szamárlétrát. Cenk így a konyhán kezdi a munkát. Miközben Azra kétségbeesetten keresi az öccsét, találkozik Feridével, aki munkát ajánl neki. Azra és Cenk így újból találkoznak, és a kezdeti hűvös viszony lassan oldódni kezd köztük. Amikor az ifjú megtudja, hogy mi történt a lány öccsével, együtt indulnak Mert keresésére.

A konyhában találkoznak újra (Fotó : Duna)

A 2018-ban indult török sorozat egy 2009-es dél-koreai széria átirata. Igazából ez nem újdonság, hiszen az utóbbi években több távol-keleti sorozatot is adaptáltak a török tévések (lásd Anya). A történetben természetesen semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A cselekmény több szálon fut, tragédiák és érzelmek, nehéz döntések, szerelmek és félreértések befolyásolják a szereplők életét. Az alkotók nagy hangsúlyt helyeznek az emberi kapcsolatok ábrázolására. A főszerepet az anyai ágról orosz, apai ágról bolgár török származású Alina Boz alakítja. Moszkvában született, és hétéves volt, amikor a családfő munkája miatt Törökországba, Isztambulba költöztek. Alina már itt kezdete az iskoláit, a beilleszkedés nehezen ment, mert törökül is meg kellett tanulnia.

Az új török sorozatszínész-generáció tagjai (Fotó: Duna)

A színészettel kilencévesen kezdett foglalkozni, emellett reklámfilmben szerepelt. Később a Kadir Has egyetem színházi tagozatán tanult. A csinos, huszonegy éves színésznő ma már mindkét országot a hazájának tartja. 2014-ben állt először kamerák elé, a Megtört szívek című teleregénnyel alapozta meg pályafutását, napjainkban már főszerepek várják. Korábban az egyik színészkollégájával, Burak Yörükkel járt, azonban mára a szerelmük barátsággá változott. A sorozat férfi főszereplője, a jó képű Alp Navruz is az új sorozatszínész-generáció tagja, 2016 óta filmezik, ez az első sorozata, amit nálunk is bemutattak.

Szilágyi G. Gábor

Hasonló hírek

Sztárok állítják össze a “világ legboldogabb dallistáját” a boldogság napjára

info

Hatásvadász thriller vagy történelmi csemege? Érkezik a CSERNOBIL sorozat – íme a trailer

Mazsi

A világ legrosszabb tanárai a mozikban

info