Hirmagazin.eu
Főoldal » Foci Eb: nem vonulhattak, szivárványos zászlós buszokra tették a magyar szurkolókat Münchenben, mégis megizzasztottuk a németeket a 2:2 döntetlennel.. Gratulálunk a fiúknak! – képek, videók
Sporthirek

Foci Eb: nem vonulhattak, szivárványos zászlós buszokra tették a magyar szurkolókat Münchenben, mégis megizzasztottuk a németeket a 2:2 döntetlennel.. Gratulálunk a fiúknak! – képek, videók

Szivárványos zászlós buszokra terelték fel a magyar szurkolókat Münchenben a magyar-német meccs előtt.

A magyar szurkolóknak nem engedték, hogy átvonuljanak a városon, helyette buszokkal szállították őket az Allianz Arenához. A buszokat pedig szivárványos zászlókkal díszítették fel.

Még több sporthírek elsőkézből, kattints ha érdekel!

Médiánk is beszámolt róla, hogy néhány órája rendkívüli bejelentést tett a magyar külügyminiszter. Münchenben a bajor hatóságok nem engedélyezik, hogy magyar konzulok jelen legyenek az Allianz Arénánál, ami egy példátlanul negatív döntés.

A konzulok dolga, hogy az állampolgároknak a bajban segítséget nyújtsanak. Így tehát, ha a kiutazó magyar állampolgároknak konzuli segítségre van szükséges, a müncehni főkonzulátus oldalán, a munchen.mfa.gov.hu oldalon lévő ügyeleti számokat hívhatták– kezdte a rossz hírek sorolását Szijjártó Péter.

Továbbá a bajor hatóságok tűzvédelmi okokból nem engedélyezték a nem impregnált molinók bevitelét a stadionba; Szijjártó kérte a magyar szurkolókat, hogy ezt vegyék figyelembe.

Ennyi macera után eljött a meccs, és alig tudott egyenlíteni a német csapat, annyira jók voltunk. Megizzasztottuk a germánokat, szép teljesítmény volt!

Gratulálunk! Hirmagazin.eu

 

Szép volt, fiúk, köszönjük! Közel volt az Eb-csoda: nagyot küzdött, de a döntetlennel búcsúzott a magyar válogatott
Sorsdöntő meccs jön az Eb-n, ha megverjük a németeket, továbbjutunk a halálcsoportból / Grafika: Blikk.

Sorsdöntő meccs jön az Eb-n, ha megverjük a németeket, továbbjutunk a halálcsoportból / Grafika: Blikk.

Véget ért a foci Európa-bajnokság csoportköre. Megint csak percekre voltunk a bravúrtól. A halálcsoportban háromszor is vezettünk az elmúlt két világbajnokság győztese ellen. Elbuktunk, de pont kettő ponttal többet szereztünk annál, mint amit a jósok előre megítéltek nekünk. Elbuktunk, de ezt becsülettel, tiszta küzdelemben, az utolsó pillanatig harcolva tettük. Gratuláció a magyar futball-válogatottnak.

 

Előzmények

A kezdőcsapatok:

Németország: Neuer – Ginter, Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens – Havertz, Sané – Gnabry

Kispad: Leno (k), Trapp (k), Halstenberg, Koch, Süle, Emre Can, Musiala, Neuhaus, Goretzka, Volland, Werner, T. Müller. Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Még több sporthírek elsőkézből, kattints ha érdekel!

Magyarország: Gulácsi – Nego, Botka, W. Orbán, Szalai A., Fiola – Kleinheisler, Nagy Á., Schäfer – Sallai R., Szalai Á.

Kispad: Bogdán (k), Dibusz (k), Bolla, Kecskés, Lang, Lovrencsics G., Holender, Sigér D., Nikolics, Schön, Varga K., Varga R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Hatalmas esőt ígértek az időjósok a meccsre, és ez a kezdés előtt nem sokkal meg is érkezett az Allianz Aréna fölé. Szakadó eső a technikásabb játékosok pályája. Reméljük, hogy ezt is ki tudjuk használni majd. Az időjárásjelentés szerint nem csak a heves zivatar, hanem jégeső is nehezíthető a pályára lépő futballisták játékát.

A német válogatott ellen csak egyszer kaptunk ki tétmeccsen. 1954-ben, a Wankdorf-stadionban, a világbajnoki döntőben. Azóta is magunkon hordozzuk az Arancsapat örömét és átkát. Ideje lenne, ha a magyar csapat, vagy a jó sors valamit visszaadna Bern átkából.

A meccsre utazó szurkolókkal tartjuk a kapcsolatot. Sokuk számolt be arról, hogy a magyar drukkereket folyamatos abuzálás éri. A politikát távol lehetne tartani a meccstől, de informátoraink szerint, egész délután érte a szurkolókat atrocítás.

A mérkőzés után a németek is megadták a tiszteletet a magyaroknak. Így nézett ki a lefújás után az Allianz Aréna

A németek nekünk is megadták a tiszteletet. / Fotó: BlikkA németek nekünk is megadták a tiszteletet. / Fotó: Blikk

Jól játszottunk. Hősként buktunk el. Tisztelet a magyar futballistáknak, akik ezen az estén majdnem eljutottak a csodáig. Itt a vége.

2. félidő

94. perc: Pedig a németek megint nem játszottak jól. Két gólt rúgtunk nekik. Pechünk ez a két bekapott gól. Nincs baj.

90. perc: Az a probléma, hogy az utolsó percekben is a mi térfelünkön van a labda. Nyilván, a rutin alapján ezt könnyen teszik. De legalább ennyire ideges német drukkereket már régen láttunk.

88. perc: A dráma folytatódik. Megpróbálunk mindent, Nikolics Nemanja és a Lovrencsics Gergő a pályán. Pár percünk marad, hogy megcsináljuk azt, amiről álmodtunk.

84. perc: Megint az elátkozott 84. perc. Nem tudtunk felszabadítani a kapunk elől. Goretzka pedig eltalálta a kaput. 2-2.

82. perc: A 18 éves Musiala és Volland áll be a német csapatba. Már majdnem mindenki csatár az ellenfélnél. Löw az utolsó esélyeit is beveti.

81. perc: Schönt verte meg Kroos, de szerencsére előtte a kapu előtt keresztbe. Szalai Ádám helyett Varga Kevin állt be.

79. perc: Nagy összpontosítás kell. Jön majd a kritikus utolsó tíz perc. Arra kell nagyon figyelni. Eddig nincs helyzete a németeknek.

75. perc: Foggal-körömmel védekezünk. A németek most már szinte csak a tizenhatosunk előtt vannak. Schön Szabolcs jött be közben.

67. perc: A középkezdésből rúgunk gólt. MAGYARORSZÁG MEGINT VEZET. 2-1 ide. Szalai indította Schäfert, aki rosszul kimozduló Neuer mellett elfejelte a labdát. HIhetetlen. Ezt a gólt itt nézheti meg.

66. perc: Fiola most már biztosan megkapta a sárga lapot. Timo Werner és Thomas Müller vár a cserére. Gulcsái Péter pedig óriásit hibázik. Aláfut egy beadásnak. Hummels továbbfejelte, Havertz befejelte. 1-1

Az a szerencsétlen hiba vezetett a német egyenlítéshez. / Fotó: Getty ImagesAz a szerencsétlen hiba vezetett a német egyenlítéshez. / Fotó: Getty Images

62. perc: Sallai kapufát rúgott szabadrúgásból, miközben Budapeste a portugálok a második 11-esüket rúghatták. C. Ronaldó ezt is bevágta, 2-2 ott, a németek megint kieső helyen.

60. perc: Havertz indult meg, de hosszan szöktette magát. San rúghatott szögletet. Messze, a másik oldalon ment ki a labda. Még mindig tompa ez a német csapat. Szerencsére. Fiola megindult, Sané csak kezezéssel tudta megállítani.

55. perc: Gündogan és Schäfer fejelt össze, az orvosok a pályán. Nyomnak nagyon a németek, eddig jól álljuk. Már csak azért is, mert nem túl sok az ötlet a német támadásokban. Nagy fölényben vannak, de jól álljuk eddig. Csere a németeknél. Goretzka jön majd.

52. perc: Megint fordult a kocka. Fordított Franciaország, így a németek még ezzel az állással is továbbjutó helyen állnak. Portugália az aktuális kieső. Közben Havertz a legveszélyesebb német. Újabb lövését könnyen fogta Gulácsi.

49. perc: A németeknél többet a labda, de ügyesen eljutunk mi is az ellenfél kapukáig. A percek telnek, ez pedig nekünk nagyon jó.

46. perc: Nem volt csere egyik csapatban sem.

Szünet

Egészen elképesztő az, amit Szalai Ádám nyújt. Nem csak a magyar csapat karaktere, vezéregyénisége, hanem a klubcsapatában, a Mainzban is legalább ennyire tisztelik. Ilyen szezon után megint képes arra, hogy úgy irányítsa a csapatot, ahogy azt tette hat évvel ezelőtt, amikor a Norvégiát intéztük el. Utána a Kakasban mindenki a vendége volt. Szalai Ádám 24. góljánál tart. Idén San Marino és Lengyelország ellen is betalált.

1. félidő

45. perc: Egyre feszültebb a helyzet a magyar csapat kapuja előtt, de hárítjuk Havertz kísérleteit. A szünetben Magyarország 1-0-ra vezet Németország ellen. Budapesten a franciák egyenlítettek, Benzema 11-esből egyenlített. Ebben a pillanatban Franciaország, Portugália, Magyarország, Németország a sorrend a halál csoportban. Szünet.

Ma is megvolt a nap befutó embere

39. perc: Sallai lövését fogta meg Neuer.

38. perc: Végigvittünk megint egy támadás. Schäfer lőtte fölé, de lövésig jutottunk a nyomasztó német fölény közben.

35. perc: Megjött a nagy vihar, amit jósoltak a szakemberek a meccs előtt. Hatalmas zápor az Allianz Arena felett.

29. perc: Fiola nem, Botka viszont sárgát kapott. Majd Gündogan is. A másik meccsen Portugália 1-0-ra vezet Franciország ellen, Cristiano Ronaldo büntetőjével.

27. perc: Fiola Attila kapott sárga lapot. Kimmich dühös. Nem baj.

23. perc: Egy nagyon érdekes statisztika. A német válogatott utolsó hét meccsén, amikor az első gólt ők kapták egyszer sem tudott nyerni. Maradjon így ez a sorozat.

21. perc: A németeknél van a labda, de ez volt a korábbi két meccsünkön is. Hummels fejelt kapufát, aztán Ginter pörgetését fogta meg Gulácsi.

16. perc: A németek próbálják rendezni a soraikat. A másik meccsen Portugália–Franciaroszág 0-0 Budapesten. A harmadik helyen állunk a halálcsoportban. Aztán Havertz akciójából volt egy veszély a kapunk előtt, de megoldottuk. Hosszú percekig kell elnyújtani az előnyünket, akkor lehet esélyünk.

11. perc: VEZET MAGYARORSZÁG!!! A frissen szerződést hosszabbító Szalai Ádám fejeli be Sallai beadását. Eddig csoda. Itt megnézheti az első gólunkat.

Vezet Magyarország a németek ellen. / Fotó: GettyImagesVezet Magyarország a németek ellen. / Fotó: GettyImages

10. perc: Óvatos a német csapat, nem rohan ész nélkül a magyar falnak.

5. perc: Mi rúgtuk az első szögletet. Ebből nem lett semmi, de utána támadásban maradtunk. Sallai előtt akadt lehetőség.

3. perc: Gulácsi Péteré az első védés. Kimmich vette le jól, egyből rárúgta, a magyar kapus megfogta.

https://www.facebook.com/messenger_media?thread_id=100057355148437&attachment_id=1218040491951291&message_id=mid.%24cAAAB9GCwuXKAa6y_RF6OmbYp9zpx

1. perc: A fekete mezben játsszó németek kezdték a meccset, rögtön kaptak egy szabadrúgást.

blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Arany, ezüst és két bronz

info

Elhunyt Puskás Ferenc özvegye

Edit

Szmog tehet be a hétvégi Forma-1-nek

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!