Hirmagazin.eu
Főoldal » Fiúk! Lehet, hogy mégsem a Külügyben voltatok? A PestiSrácok cikke, érdemes elolvasni! Oszd meg!
Külföld

Fiúk! Lehet, hogy mégsem a Külügyben voltatok? A PestiSrácok cikke, érdemes elolvasni! Oszd meg!

Miután Jurák Kata kollégám a Vitathatatlan Blog (KLIKK IDE!) vélelmezésére alapozva megírta, hogy elképzelhetően sem Márki-Zay Péter, sem Kész Zoltán nem tárgyalt az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumában (KLIKK IDE!), mindkét érintett politikus kikérte magának az afféle gyanúsítgatásokat, hogy ők ilyen fontos kérdésben (vagy bármi másban) hazudnának.

Mivel az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, így Márki-Zay Pétert és Kész Zoltánt is (nemkülönben Jurák Katát), arra az elhatározásra jutottam, hogy alapos, cáfolhatatlan bizonyítékokat gyűjtök. Bármelyikük igazát tanúsítandó. Mondandóm ezúttal nem lesz rövid. Lássuk!

Előkészületek

Mivel a honi sajtóban egymásnak teljesen ellentmondó híresztelések láttak napvilágot a vélt vagy valós találkozó tekintetében, úgy határoztam, hogy a Vitathatatlan Blog külügyi és külgazdasági szakértőivel összeülve rászánok az esetre egy teljes napot, s megpróbálom kideríteni, hogy mi az igazság.

Az alapfelvetés, melynek bizonyítására vagy cáfolatára sort kerítünk, s mely felvetést tényként tálalta a közvéleménynek mind Márki-Zay Péter, mind Kész Zoltán, mind pedig a honi ellenzéki sajtó szinte teljes egésze, a következő:

2019. május 13-án, hétfőn – a Trump – Orbán találkozó napján – az amerikai külügy meghívására Márki-Zay Péter és Kész Zoltán folytatott-e hivatalos tárgyalásokat Washingtonban, avagy sem?

***

Külügyi hírek

Először is felhívtuk az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumát, hogy megkérdezzük, járt-e náluk a két hazai politikus? Kérdésünkre azt a választ adták, hogy ilyesfajta információkat telelefonon keresztül nem szolgáltathatnak ki, de a hivatalos látogatói lista mindenki számára rendelkezésre áll a következő honlapon: (KLIKK IDE!) 

Miután meglátogattuk az említett honlapot, elsőként a következőkkel szembesültünk:

Az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának hivatalos honlapján egyetlen találat sincs sem Márki-Zay Péterre, sem Kész Zoltánra, sem a Mindenki Magyarországa Mozgalomra.

***

Ezután a kormányzati honlap eseménynaptárából szemezgetve a Trump – Orbán találkozó körüli,  kérdéses négy napot néztük meg, s a következőket tapasztaltuk:

MÁJUS 12.

https://www.state.gov/public-schedule-may-12-2019/

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán nincs regisztrálva a beléptető rendszerben, velük a Külügyminisztérium nem folytatott hivatalos tárgyalást  

MÁJUS 13

https://www.state.gov/public-schedule-may-13-2019/

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán nincs regisztrálva a beléptető rendszerben, velük a Külügyminisztérium nem folytatott hivatalos tárgyalást  

MÁJUS 14.

https://www.state.gov/public-schedule-may-14-2019/

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán nincs regisztrálva a beléptető rendszerben, velük a Külügyminisztérium nem folytatott hivatalos tárgyalást   

MÁJUS 15.

https://www.state.gov/public-schedule-may-15-2019/

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán nincs regisztrálva a beléptető rendszerben, velük a Külügyminisztérium nem folytatott hivatalos tárgyalást 

(E napon a Visegrádi csoport (KLIKK IDE!) képviselőjével regisztrált közös program van ugyan feltüntetve, de ennek a csoportnak sem Márki-Zay Péter sem Kész Zoltán nem tagjai.  

***

Felvetődhet a kérdés, hogy akkor Márki-Zay Péter és Kész Zoltán hol voltak a kérdéses időpontban? Nos, természetesen Washingtonban. És nem is túl messze a Külügyminisztérium diplomáciai szárnyától. Mégpedig egy bizonyos nem kormányzati szervezetnél (NGO) , amely szervezet neve American Foreign Service Association(magyarul Amerikai Külügyi Szolgálati (vagy: Külszolgálati) Egyesület) , a továbbiakban AFSA

***

Mi a csuda az az AFSA?

Mielőtt elmondanánk, mi az AFSA határozzuk meg helyét e bajok, s vészek sújtotta sárgolyón! Az AFSA történetesen az USA Külügyminisztériumával egy épületegyüttesben helyezkedik el, igaz, székhelyeik két külön utcában találhatóak. A Külügyminisztérium a nagyobbrészt állami tulajdonú E-szárnyban, míg az AFSA az E szárny egy megvásárolt részében foglal helyet, de székhelye nem itt van. Emellett a C szárnyban közös lobbyn és dísztermen osztoznak.

Az AFSA címe: 2101 E St NW, Washington, DC 20037

A külügyminisztérium címe: 2201 C St NW, Washington, DC 20520

A külügyminisztérium honlapja: https://www.state.gov/

Az egyesület honlapja: http://www.afsa.org/

Az AFSA a Külügyminisztériumhoz közeli telephelyét 1968-ban vásárolta meg a 21 st és az E Street sarkán, ahol irodát rendeztek be, és megnyitották a tagok számára klubjukat, amely sajnálatosan zárva van, így ott sajna nem szelfizhettek dicső politikusaink.

***

De akkor hogyan lehetséges az, hogy a lenti táblán, mely előtt a fénykép készült, az AFSA és a Külügyminisztérium címere is megtalálható?

Az ok az AFSA történetében keresendő

Az AFSA története

Az NGO-t az 1918-as kezdeti formája utáni kibővítéssel 1924-ben alapították volt külügyi dolgozók, többek között a Külügyminisztérium egykori alkalmazottai.

A volt diplomatákból, titkosszolgálati alkalmazottakból álló, magát adományokból fenntartó egyesületnek – amelyez csatlakozott még a Gobális Média Ügynökség is (U.S. Agency for Global Media) – jelenleg16.000 tagja van

***

Van ám egy igen jó hírem!

Nevetséges 116,99 dollárért bárki lehet AFSA tag.

(Hogy aztán később bárhol, bármikor hivatalosan találkozhasson Márki-Zay Péterrel és/vagy Kész Zoltánnal, de még tán Kunhalmi Ágnessel, vagy Gyurcsány Ferenccel is!

***

Ugyanakkor, mivel a szervezet adományokból tartja fenn magát, igen fontos biznisz-bizbosz csecsebecse árukészlettel is rendelkezik. S csodálkoznék, ha ebből drága modern magyar politikusaink ne hoztak volna haza egy rakatot ajcsiba. (Itt tartom fontosan elmondani, hogy állami szervezeteknek az USA-ban szigorúan tilos kéregetniük!)

***

Az AFSA jelenleg szakszervezeti formában működik, s az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi, valamint veterán külügyi dolgozóit képviseli (KLIKK IDE!).

Az NGO szakszervezet (whatever) az utóbbi években egyre nagyobb lobbitevékenységet folytat, s szeretne nagyobb befolyást gyakorolni a külügyi alkalmazottakkal kapcsolatos ügyekben. E befolyásgyakorlásnak magyarországi vonatkozása is van. 2014-ben az AFSA azért lobbizott, hogy a Barack Obama által magyarországi nagykövetnek szánt Colleen Bell ne kerülhessen erre a posztra, mivel az AFSA szerint a politikus asszony e hivatalra teljesen alkalmatlan (KLIKK IDE!). Sajnálatosan (vagy inkább hála az Égnek) az AFSA törekvései többnyire kudarcba fulladnak. Pedig befolyását több NGO bekebelezésével, s külön médiabirodalom kiépítésével is próbálná növelni. Ezzel együtt is hatása a külügyi tevékenységekre nem sokkal nagyobb, mint Márki-Zayék befolyása a magyar politikai életre.

***

Az AFSA mindazonáltal tagügynökségei közé sorolja a Külügyet.

***

The Wall

S most érkezünk el a fénykép hátteréül szolgáló falhoz. Mint mondottam volt, az AFSA nagyobbrészt külügyi veteránokból áll, s ők bizony – akárcsak mindenki más – időnként elhaláloznak. Ki így, ki úgy. Ilyenkor aztán a volt külügyi szolgálatos elhunyt neve felkerül a Külügyminisztérium és az AFSA közös falára (hasonlatosan a CIA csillagfalához).

***

Az USA Külügyminisztériuma a megemlékezési ceremóniát minden évben megejti. Ez a ceremónia idén május harmadikára esett.

Az emlékfal a Külügyminisztériumban található, s nyilvánvalóan azért szerepel rajta az AFSA címere is, hiszen egykori külügyesekről van szó.

***

Na de akkor nem a Külügyben jártak?

Nos, igen is, meg nem is. Nézzük, mit írt Kész Zoltán 12 órája, s mit osztott meg Márki-Zay Péter 11 órája?

“A prostisrácok elnevezésű vadászati szaklap kivételesen nyelvi és politikai témában próbált megnyilvánulni. A lenti képpel azt kívánta kiváló szakemberük, jurakkata, bizonyítani, hogy Márki-Zay Péter és én nem is a Külügyminisztériumban jártunk. (Soros, Soros, Soros) Bár mostanában már kevés a kapacitásom, szívesen beiktatok pár órát angoltanárként a neves propagandistának. Hívjon nyugodtan. Főnöke, Tóni a minisztériumban tudja a számom. Lesson 1: State Department (vagy Department of State) = külügyminisztérium (Abból is szívesen tartok továbbképzést, hogy hogy lehet kiguglizni egy épület belsejét ábrázoló fotókat.)”

“Kiguglizásra” semmi szükség. Mint ahogy arra sem, hogy ezt az óvodás stílust bővebben kivesézzük. Nézzük helyette inkább a tényeket!

***

Az állami tulajdonú E épületben lévő Külügyminisztérium mellett az AFSA területet vásárolt magának szintén az E épületszárnyban, ezenfelül a C épületben az AFSA-nak és a Külügyminisztériumnak közös lobbyja van, mely lobbyhoz egy díszterem is tartozik. E közös lobbyban készült a kép.

Hogy a díszteremben, ahol anno még Leonyid Iljics Brezsnyev is járt és fotózkodott, miért nem sétáltak be egy közös kép erejéig, azt fel nem foghatom. Hiszen az még hitelesebb “bizonyíték” lett volna. S itt jegyezném meg, hogy én magam is jártam már a Four Seasons Hotel Gresham Palace lobbyjában, ahol halk zongoraszó mellett megittam egy kávét, amire meghívtak. Ám ettől még nem lettem a szálló lakója.

***

A május 3. összeesküvés-elmélet

De mi történik abban az esetben, ha valaki korábban van valahol, s a helyszíneken készített fotóit csak később, időzítve publikálja? Nevesen, ha a Trump – Orbán találkozó előtt egy bő hétel utazott ki?

Május 3-án ugyanis az AFSA úgynevezett Service Day-t tartott a tagoknak, mely napon az AFSA tagjai látogatást tehettek a Külügyminisztérium épületében, s annak Diplomáciai Központjában is.

Hasonlóan az Országház túráihoz, amikor a látogató akár a szónoki pulpitusra is felmehet, s ott fotót is készíthet magáról, de attól még nem lesz sem képviselő, sem házelnök.

Ugye, emlékszünk még, mikort is volt a Külügy és az AFSA közös megemlékezése? Igen, bizony, május 3-án. S azt sem felejtettük el, hogy ennek a remek NGO-nak potom 116,99 dollár lefizetése fejében bárki a tagja lehet?

Arról nem is beszélve, hogy aki a prominens washingtoni kormányzati épületekbe el akar látogatni, lévén, hogy a Márki-Zayékon látható visitor kártya kísértetiesen emlékeztet az effajta túrákon osztogatott turista belépőkre, megteheti a következő ajánlatokból szemezgetve: KLIKK IDE!.

***

ÖSSZEFOGLALVA:

Kétségtelen tény, hogy Márki-Zay Péter és Kész Zoltán Washingtonban voltak, az azonban nem kétségtelen tény, hogy mikor. Illetve lehettek a Trump – Orbán találkozó idején is a fővárosban, ugyanakkor egy héttel korábban is kirepülhettek, hogy aztán hazarepülve újra kimenjenek. 

*

Kétségtelen tény, hogy sem az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának beléptető listáján, sem annak programlistáján nem szerepel egyikük neve sem, ahogyan az általuk képviselt szervezeté sem.

*

Kétségtelen tény, hogy voltak az AFSA épületében, s annak a Külügyminisztériummal közös épületrészében, a C lobbyban.

*

Kétségtelen tény, hogy találkozhattak jelenleg is hivatalban lévő külügyesekkel, ám velük csak és kizárólag szakszervezeti szinten tárgyalhattak, kormányzati szinten semmiképpen.

*

Kétségtelen tény, hogy az AFSA egy olyan, NGO-ként működő szakszervezet, amely más NGO-kat is magába foglal, s amellett, hogy magát adományokból tartja fenn, a rendelkezésére álló összeggel más NGO-kat (vagy külföldi, esetenként magyar szervezeteket, pártokat) is támogathat.

*

Kétségtelen tény, hogy az AFSA tagjai közt szép számmal akadnak CIA és más kül- és belföldi titkosszolgálati alkalmazottak, illetve nyugállományú alkalmazottak.

*

(És akkor ezt az utóbbi kettőt ki-ki gondolja tovább a szája íze szerint…)

***

Halvány reménysugár

Van azért egy halvány reménysugár arra, hogy Márki-Zay Péter és Kész Zoltán nem lódítják le a csillagokat (na meg a sávokat) is az égről, s valóban a Külügyminisztérium meghívására a Külügyminisztérium alkalmazottaival tárgyaltak, mégpedig hivatalosan. Ennek az esélye nagyjából annyi, mint annak, hogy Demjén Rózsinak van igaza, és valóban sajtból van a Hold. Ki tudja? Nem tudhatjuk! Eddig csak az amcsik jártak fent, igaz-e? Magyar ember pedig csak magyar embernek hisz! Addig tehát, amíg két magyar űrhajós (egy ellenzéki és egy kormánypárti) fel nem megy a Holdra, és a talajminta-vételezés után be nem bizonyítja egybehangzóan, hogy közeli égitestünk nem tejtermék, addig bármi lehetséges.

Ugyanígy fennáll a lehetőség Márki-Zayék előtt is, hogy saját igazukat hiteles dokumentumokkal bizonyítsák. Nem is kell több! Csak kettő: 

  • Az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának hivatalos meghívólevele, amelyen szerepel a leendő tárgyalás témája és időpontja
  • Az erre írt hivatalos válaszlevél, rajta a Mindenki Magyarországa Mozgalom pecsétjével, valamint Márki-Zay Péter – Kész Zoltán elnökségi tagok, és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter aláírásával 

Addig viszont… döntse el ki-ki maga, hogy kinek hisz.

PS

Hasonló hírek

Órákon belül megérkeznek az első banki gyorsjelentések – Itt a lista, mire kíváncsi a piac

Géza

Kilenc magyar is volt a tunéziai szállodakomplexumban

info

Hatalmas vihar közelít Amerika felé!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------