Hirmagazin.eu
Tudástár - minden érdekesség

Figyelmeztet a NASA: Egyenesen felénk száguld egy hatalmas aszteroida

Még a gízai nagy piramisnál (146,7 méter) is hatalmasabb. A potenciálisan veszélyes űrkőzetet nemrég fedezték fel a csillagászok.

Veszélyes űrkőzetet figyeltek meg a napokban a NASA Jet Propulsion laboratóriumában. A szakértők ráadásul földközeli objektumnak, vagyis potenciálisan veszélyes aszteroidának minősítették.

Az idén felfedezett 2021 SM3 elnevezésű aszteroida még a gízai nagy piramisnál (146,7 méter) is hatalmasabb. A mérések szerint körülbelül 158 méter nagyságú lehet – írja a Daily Star oldala.

Várhatóan jövő héten közelíti meg a Földet, ám a NASA kutatói igyekeznek mindenkit megnyugtatni, ugyanis nagyjából 4.8 millió kilométer távolságban elkerüli majd a bolygónkat. Tehát még a Holdhoz képest is távolabb fog elsuhanni mellettünk.

A potenciálisan veszélyes aszteroida (PHA) minden olyan 137 méternél szélesebb űrszikla, amelynek pályája 7,2 millió kilométeren belülre érkezik a Földhöz.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Képünk illusztráció!
Fotó: Pixabay

Hasonló hírek

Ilyent még életemben nem hallottam! Akinek van 15-20 perce, kérem, olvassa el, és írja meg, hogyan lehetséges ez? Köszönöm szépen! Hirmagazin.eu

Géza

Na ez durva volt! – VIDEÓ!

Edit

Hátborzongató, amit észrevettek ezen a képen: téged is kiráz a hideg!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------