Image default
Életmód hírek

Figyelem: veszélyes kutyaeledelt hívtak vissza Magyarországon! Oszd meg!

Önkéntesen hívja vissza egyes konzerv kutyaeledel termékeit egy cég, miután azokban túl magas D-vitamintartalmat mértek.

A Hill’s Pet Nutrition lakossági panasz alapján indított vizsgálatot, amelynek során túl magas D-vitaminszintet mutattak ki – írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján. A visszahívást világszerte elrendelték, így többek között Magyarországon is.

A hiba vélhetően egy alapanyag-beszállító terméke miatt történt.

A Magyarországon forgalomba hozott, érintett termék adatai:

Márka és megnevezés: Hill’s® Prescription Diet® r/d® 350g

SKU-szám: 8014U

Tételszám: 092020T28

Lejárati idő: 2020.09.30.

A forgalmazó honlapján megjelent információ szerint az érintett konzerv tápokat világszerte kisállat-kiskereskedésekben és állatorvosi klinikákon értékesítették.

A Nébih felhívja a kutyatulajdonosok és az állatorvosok figyelmét, hogy a fenti azonosítókkal ellátott tápot ne adják a kutyáknak, mert az eledel elfogyasztása D-vitamin túlzott bevitelének kockázatával jár.

Amennyiben a kutya fogyasztott az érintett tápból, és azt követően D-vitamin túladagolás tüneteit mutatja (hányás, étvágytalanság, megnövekedett szomjúság, fokozott vizeletürítés, túlzott nyáladzás, fogyás), a tulajdonosa forduljon vele állatorvoshoz!

Nyitókép: Kovács Karolina

blikk

Hasonló hírek

Minimum 135-ös IQ és keresztrejtvény, ennyi kell, hogy a legokosabbnak válasszanak

info

25 évesen tudta meg, hogy kicserélték a kórházban

Mazsi

Névnapok május 17.

info