Hirmagazin.eu
Főoldal » Figyelem! Új átverés terjed a Facebookon, nem a Facebook a felelőse, hanem a csalók! Oszd meg!
Technika, kommunikáció

Figyelem! Új átverés terjed a Facebookon, nem a Facebook a felelőse, hanem a csalók! Oszd meg!

Ne dőljünk be jóhiszeműen a találékony csalóknak!

Annyira kézenfekvő. És talán éppen ezért mégsem számítana rá a szakértő sem.

Hányszor kaptunk már eddig is olyan üzenetet a Facebookon, hogy figyelem, feltörték a fiókomat! Ezek leginkább igazak voltak, s ismerőseink többnyire azért küldték, hogy némi türelmet kérjenek. Mert például egy hacker a nevükben küldözget kínos leveleket. És így tovább.

Az új átverősdi pontosan ezen a gyakorlaton alapul.

Kapunk egy levelet, hogy ismerősünknek feltörték a fiókját, hackerek vagy rosszindulatú idegenek eltulajdonították, kéri, ne írjunk többet oda, ez és ez az új címe.

Azon a címen pedig megtaláljuk az illető látszólag teljesen hiteles oldalát. Csakhogy az interneten könnyen beszerezhetők bárkinek a fotói, az adatai, s egy gyors regisztráció után az új Facebook-oldallal nem csak az online személyiségét lophatják el, hanem az ő átverhető ismerőseit is megkárosíthatják.

Mi ugyanis akár segítőkészen tovább is osztjuk az álismerős címét, segítségkérő levelét, amivel csak megerősítjük a klónozott oldal hitelességét. Terjed, mint a tűz, még csak vírusra sincs szükség.

Mióta mindennapos lett, hogy valami botrány támad a közösségi oldalon, érdemes némi óvatosságot tanúsítani az üzenetekkel kapcsolatban.

Hetente jön egy hír, hogy 50 millió, meg 29 millió Facebook-fiókot törtek fel. Tegnap közölte a Kiberblog, hogy a már árusított 1210 jelszó nem is abból a nagy lopásból való…

Lassan némileg immunissá válunk ezekre a történetekre: holott épp a minap használták fel egy magyar cég Facebook-számláját is arra, hogy egészen másokat hirdessenek az ő pénzükön.

Ha még nem tették volna meg, magánszemélyeknek érdemes meggondolni, hogy a bankjuknál ingyen vagy olcsón külön internetes számlát nyissanak, s azon csakis az adott vásárláshoz (Facebook-hirdetéshez, egyéb webes költéshez) éppen szükséges összeget tartsák.

Hogy a fiókunkat feltörték-e, ezen az oldalon ellenőrizhetjük.

Szerző:  BZI

Forrás: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

10 aggasztó, sőt ijesztő tény a Facebookról

Edit

Veszélyes vírus terjed a Messengeren keresztül

Géza

Tőlük szinte senki sem lehet biztonságban

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------