Image default
Külföld

Figyelem! Támadnak a migránsok! Megkéseltek egy horvát határőrt! Oszd meg!

Húszezer, késekkel, egyéb fegyverekkel felfegyverkezett migráns akar belépni az EU területére!

Továbbra sem enyhül a nyomás a boszniai-horvát határon. Azok után, hogy alig több mint egy héttel ezelőtt egy iráni férfi felbujtására zavargások törtek ki a maljevaci határátkelőn, ezúttal az osztrák belügyminisztérium egyik, neve elhallgatását kérő tisztviselője hívta fel a figyelmet arra, hogy még mindig nem oldódott meg a migránsválság a Balkánon.

Az említett úriember a Kronen Zeitungnak nyilatkozott, és elmondása szerint nagyjából húszezer felfegyverkezett migráns akar Velika Kladusa határátkelőnél– akár erőszakosan is – bejutni Horvátországba.

A szépszámú csoport főleg pakisztáni, iráni, algériai és marokkói bevándorlókból áll, nők és gyerekek csak elvétve találhatók meg közöttük.

A fő veszélyt az jelenti, hogy a határ boszniai oldalán található Velika Kladusa határátkelőnél gyülekező tömeg bőven el van látva késekkel, fegyverrel és egyéb szúró- vagy vágóeszközökkel.

A bevándorlók főleg Németországba és Svédországba akarnak menni”

Várható, hogy a migránsok erőszakkal próbálják meg áttörni a határokat, és mivel az uticéljuk eléréséhez Magyarországon át kell menniük, ne legyenek illúzióink, itt sem fognak másképpen viselkedni, mint délebbre!

A horvát határnál az egyik migráns kést rántott, és megsebesített egy horvát határőrt.

Korábban egyébként a migrációs nyomással összecsengő megállapítást tett Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója is, aki ugyancsak Németországot és Svédországot nevezte meg a migránsok legfőbb célországainak.

Komoly problémát jelent, hogy a migránsok könnyedén be tudnak jutni Bosznia-Hercegovinába, ott azonban feltorlódnak, mert a horvát hatóságok nemcsak saját országuk határát, de az EU külső határát is védik.

A Bosznia-Hercegovinába érkező bevándorlók ráadásul a bosnyák iszlamisták miatt könnyen radikalizálódhatnak, illetve fegyverekhez is hozzájuthatnak.

Alapcikk: vilagfigyelo.com

Forrás: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Harapófogóba kerülhetnek a menekültek a Balkánon (Videó)

info

Dél-Korea megfontolja az Egyesült Államokkal közös hadgyakorlatok ideiglenes felfüggesztését

Géza

Bosszú: agyonverték a gyerekgyilkost a szabadulása után

Géza