Hirmagazin.eu
Főoldal » Figyelem, szinte mindenkinek rosszul van beállítva a tv-je! Ezt a beállítást végezd el még ma!
Technika, kommunikáció

Figyelem, szinte mindenkinek rosszul van beállítva a tv-je! Ezt a beállítást végezd el még ma!

A készülékek többsége sokkal több képkockát akar megjeleníteni másodpercenként, mint amennyivel rögzítik azt a készítők, így a végeredmény meglehetősen irritálhatja a szemet. Egy szakember elárulta, mit kell beállítani a tévékészüléken, hogy jobb legyen a kép.

A boltban kapható televízióknak van egy különlegességük. Bár a legtöbb esetben egy demó felvétel fut rajtuk, ami képes megmutatni a készülék ‘erejét’, ha egy filmet játszanak le rajta, az valahogy sosem néz ki túl jól.

A kép mintha szaggatna, nem olyan, mint amilyennek lennie kellene. A miértre Stranger Things 2 című sorozat készítői világítottak rá.

Szerintük ez az a rosszul beállított készülékek miatt van így. A készülékek ugyanis figyelik a lejátszott felvétel képkockaszámát, és ha az kisebb, mint amit a televízió lejátszani képes – ami általában 60, 120 vagy 240 Hz –, akkor a videót automatikusan ‘kiegészíti’.

Mindez azt jelenti, hogy extra képkockákat adnak a filmhez.

Ez viszont azért is probléma, mert a legtöbb filmes régi (24 Hz-es) filmre forgat, ami miatt a televízión nagyon rosszul fog kinézni a felvétel.

A filmesek szerint ugyanakkor van megoldás a problémára: lépjünk be a készülék menüjébe, és kapcsoljunk ki lényegében minden olyan opciót, amiben a ‘motion’, azaz mozgás szó szerepel. Ez segíthet kiküszöbölni, hogy a televízió ‘túlbuzgó’ módon elmaszatolja a filmet.

Forrás: tudasfaja.com

 

Hasonló hírek

A Facebookon könnyebben megtalálhatják egymást a terroristák, migránsok és a bűnözők is..

Géza

Megvan a világ legelső, kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasós okostelefonja

Géza

Rejtsük el kíváncsi szemek elől az e-mailünket

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------