Hirmagazin.eu
Főoldal » Figyelem! Nem a vérkeringés áll a hideg kezek és lábak mögött! Íme a valódi ok!
Egészség - betegség

Figyelem! Nem a vérkeringés áll a hideg kezek és lábak mögött! Íme a valódi ok!

Sok ember küzd a hideg végtag problémával még a meleg időjárásban is. Sokszor az is elegendő, hogy a napsütésből bemenjen az árnyékba, és máris jég hidegek lesznek a végtagjai.

Ez a jelenség nem csak kellemetlen, de bizony számos egészségügyi problémát is jelenthet.

Vannak, akik úgy tartják, hogy a rossz vérkeringés miatt lehetnek hidegek a kezeink és a lábaink, azonban a dolog egy kicsit összetettebb ennél.

Egyrészt igaz az, hogy a vérkeringésünk miatt lehetnek hidegek a végtagjaink, ugyanis a véredények felelősek azért, hogy a bőrünk megfelelő hőmérsékletű legyen.

Amikor kezd hűvös lenni, a bőrünk érzékelő receptorai kezdik figyelmeztetni az agyat, hogy össze kell húzni a véredényeket. Ez a változtatás segít abban, hogy testünk megőrizze a normális hőmérsékletét, vagyis ne hűljön ki.

Egy kutatás alapján azt mutatták ki, hogy a női nemi hormonok, az ösztrogének fontos szerepet játszanak a hőmérséklet szabályozásában, részt vesznek az irányításban, hogy a végtagjaink ne hűljenek ki.

A nők sokkal érzékenyebbek a hidegre, mint a férfiak.

Ha nagyon erősen érzékenyek vagyunk a hidegre, vagyis szinte állandón jéghidegek a végtagjaink, akkor az is lehet, hogy Raynaud-betegségben szenvedünk.

Ezeknek a betegeknek nem csak a kezük, lábuk, de sokszor a fülük, és az orruk is nagyon hideg. Sőt, akár kék színre is válthatnak, és a zsibbadásérzet is fellép. Az állapot súlyosságától függően a helyzet plusz zoknival, kesztyűvel, a végtagok felmelegítésével enyhíthető.

A hideg kezek és lábak problémát okozhatnak cukorbetegség, lupusz, vagy pajzsmirigy alul működés esetén is. Néha az alacsony B-vitamin, vagy vas szint is okozhatja a problémát.

forrás:

Hasonló hírek

15 évesen ébredt fel a 32 éves anya

info

7 tünet, amely bőrrákra utal. Ezeknek a tüneteknek mégis semmi közük nincs a bőrhöz, ezért jobb, ha tudsz róluk!

Mazsi

Jó hír a hűtőszekrények éjszakai fosztogatóinak

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------