Image default
Gazdaság

Figyelem! Már csak eddig fizethet a régi két-ezressel és öt-ezressel! Villámgyorsan bevonják őket! Eddig mindenképpen költse el őket!

 Elkezdődött a két-ezresek és az öt-ezresek kivonása forgalomból és meglehetősen gyorsan le is fog zajlani a folyamat!Márciustól fontos változás jön a magyar lakosság számára!

Figyelem! Már csak eddig fizethet a régi két-ezressel és öt-ezressel! Villámgyorsan bevonják őket! Eddig mindenképpen költse el őket!

2017. március 1-jétől fizethetünk a vadonatúj két-ezresekkel és öt-ezresekkel, valójában már 2016. november 1-től hivatalos fizetőeszköznek minősülnek, de csak 2017. március 1-től érint minket a változás, ugyanis onnantól kezdve bárhol találkozhatunk velünk, kaphatunk is belőlük és bárhol fizethetünk is velük.

A régi két-ezresek és öt-ezresek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyilvántartásában a “bevonás alatt” megjelöléssel szerepelnek!

A legfontosabb dátum mégis 2017. július 31. ugyanis ez a nap a bevonás időpontja: eddig lehet fizetni mindenhol a régi – 2016 előtt kibocsátott – két-ezressel és öt-ezressel.

A jó tanács: márciustól igyekezzünk a régi két-ezresekkel és öt-ezresekkel fizetni, ezzel is gyorsíthatjuk a cserét.

A régi két- és öt-ezreseknél tehát július 31-e a bevonás időpontja. Ez azt jelenti, hogy addig mindenhol lehet fizetni a régi bankjegyekkel. Azt követően pedig három évig már csak a bankok, a posták és a jegybank cseréli azokat új bankjegyre. Aki esetleg ebből a határidőből is kicsúszik az 2037. július 31-ig a jegybankban kaphat értük újakat.

A cikk a napi.hu cikke alapján készült.

Forrás: buzzblog.eu

Hasonló hírek

Az építőipar is profitál a Debrecen és az Érmellék közötti átkelő fejlesztéséből

Géza

Kétezer embernek biztosítana jövedelmet az Uber

info

Ma teszi közzé márciusi inflációs jelentését az MNB

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------