Főoldal » Figyelem! Ma reggel 07,00 órától – Kitelepítések és forgalomkorlátozások lesznek reggel a Bozsik stadionnál! (videó) Oszd meg!
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Figyelem! Ma reggel 07,00 órától – Kitelepítések és forgalomkorlátozások lesznek reggel a Bozsik stadionnál! (videó) Oszd meg!

Rövid időn belül a harmadik, jelentős kitelepítéssel, és forgalomkorlátozással járó bomba-hatástalanításra készülnek a tűzszerészek a fővárosban.

Március végén, Budafokon, két hete a BAH csomópontnál volt lezárás. Vasárnap pedig Kispesten, a Bozsik Stadionban kell egy légibombát hatástalanítani. A környéken élőknek reggel 8-ig el kell hagyniuk az otthonukat, több utat is lezárnak és a szolnoki, szegedi vasútvonalon is leállítják majd egy időre a vonatokat – hangzott el az M1 Híradójában.

Jelenleg is dolgoznak a munkagépek a Bozsik Stadion újjáépítésén, de csak ott, ahol lehet, egy második világháborús bomba miatt a terület egy részét lezárták. Néhány hete került elő a föld alól, brit gyártmányú, 250 kilós, éles gyújtószerkezet van a robbanótestben. Vasárnap hatástalanítják a tűzszerészek.

Emiatt reggel 7 órától a környéket kiürítik. A 18-19. kerületben több helyen kell forgalomkorlátozásra számítani, egyes utcákba egyáltalán nem lehet majd behajtani.

A vasúti közlekedést is érinti az intézkedés. Kőbánya-Kispest és Pestszentimre között délután három óráig egyáltalán nem közlekednek a vonatok, a lajosmizsei vonalon pedig késések lehetnek. Pótlóbuszokkal szállítják az utasokat, és a többi környékbeli járat is módosított útvonalon halad majd.

A lezárt területen található vendéglátóhelyek és boltok nem lehetnek nyitva. A környéken lakóknak is el kell hagyniuk az otthonaikat. A kerületek befogadó helyeket alakítanak ki azoknak, akiknek nincs hova mennie. Mindenkit értesítettek hetekkel korábban.

Legutóbb három hete a BAH csomópontnál volt nagyobb lezárás és kiürítés világháborús bombák hatástalanítása miatt. Március végén pedig Budafoknál emeltek ki két robbanótestet a Dunából. A honvédelmi miniszter néhány napja azt mondta: megbecsülni sem lehet, hogy még hány fel nem robbant bombát rejt a föld, a világháború alatt több tízezer tonnányit dobtak le Magyarországra.

Benkő Tibor elmondta: évente mintegy 2300-2500 bejelentés érkezik a katonai szervezetekhez, ez pedig azt jelenti, hogy naponta 5-6 járőrt indítanak útba az ország különböző területére.

A legkorszerűbb eszközöket vetik be a különböző robbanószerkezetek hatástalanításánál. A haderőfejlesztési programban felderítő robotokat és új gépjárműveket kaptak a tűzszerészek. Egy a nagyobb robbanótest szállítására is alkalmas terepjáró teherautót használják majd vasárnap a Bozsik Stadionban, a bomba hatástalanításánál.

m1

Hasonló hírek

Körúti robbantás: vége a hajtóvadászatnak?

Edit

Eltűnés miatt keresi a rendőrség Gazsi Anita Barbarát! Oszd meg, segítsünk ezzel is! Hirmagazin.eu

Géza

Életet mentettek rendőreink! Köszönjük!

Géza