Hirmagazin.eu
Főoldal » Figyelem! Kedden egész nap nem lesz adás a tévében
Média és szórakozás

Figyelem! Kedden egész nap nem lesz adás a tévében

Erre készüljenek fel az ingyenes csatornákat nézők: kedden egész nap nem lesz adás!

Az Antenna Hungária február 4-én, kedden mind a 91 digitális földfelszíni televíziós telephelyén frekvenciacserét hajt végre. Emiatt február 4-én reggel 7-től este 7-ig leáll minden televíziós csatorna és telephely is, ami miatt nem lesz földfelszíni televíziós adás – számolt be a HVG oldala.

Erre azért van szükség, mert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírta a frekvenciasáv-kiürítést a műszaki átállás első fázisában. Ez pedig szükségessé tette az ország teljes DVB-T adóhálózatának és az érintett állomások csatornáinak áthangolását. Ez a folyamat 91 telephelyet és több mint 300 frekvenciát érint.

„Ebben az időszakban az ingyenes MinDig TV és az előfizetéses MinDig TV Extra szolgáltatások nem lesznek elérhetők” – olvasható az Antenna Hungária közleményében. Hozzátették: a munkavégzés során elsődleges fontosságúnak tartják a sűrűn lakott területeken a frissítési folyamat mihamarabbi elvégzését.

Az átállást követően a felhasználóknak szükséges lesz majd újrahangolniuk a készülékeiket (DVB-T dekóder, integrált televíziókészülék), amit a digitális adók visszakapcsolása, vagyis este 7 óra után lesz érdemes elvégezni.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: Northfoto

Hasonló hírek

Hidegzuhany: megszűnik a népszerű magyar tévécsatorna

Mazsi

Ezen besírsz, megtalálták a Disney-figurák élő mását

Mazsi

Fábry Sándor elmeséli, hogyan evett meg az édesapja 46 minyont

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------