Hirmagazin.eu
Főoldal » Figyelem, ez sok embert érint: ezen a szakaszon szeptemberig nem jár a Nagykörúton villamos! Oszd meg!
Belföldi hírek

Figyelem, ez sok embert érint: ezen a szakaszon szeptemberig nem jár a Nagykörúton villamos! Oszd meg!

Az Oktogon és a Harminckettesek tere közt villamos helyett egész nyáron pótlóbuszok járnak, ezen a hétvégén pedig az Oktogon és a budai végállomás között is – írja a BKK.

Ahogy korábban a Blikk is beszámolt róla, 2018. június 16-tól szeptember 2-ig, vagyis az iskolai nyári szünet ideje alatt a jelenleginél korszerűbb villamospályát építenek a 4-es és a 6-os villamos vonalán az Oktogon és a Harminckettesek tere között. A nagykörúti Combino villamosok a Széll Kálmán tér felől az Oktogonig, Dél-Buda felől pedig a Harminckettesek teréig közlekednek csak a felújító munkálatok befejeződéséig. A kimaradó szakaszon alacsonypadlós, légkondicionáló berendezéssel felszerelt pótlóbusszal lehet utazni – olvasható a BKK közleményében.

A villamospótlók zavartalan közlekedése érdekében a Nagykörút Oktogon és Pál utca közötti szakaszán buszsávot alakítanak ki, ezért irányonként egy-egy sávon haladhat csak a közúti forgalom.

A nyári villamospótlás első hétvégéjén, június 16-17-én – az ideiglenes forgalmi rend kialakításának idején – az Oktogon és a dél-budai végállomások között végig pótlóbusz jár – olvasható a közleményben (szombat reggel ezen a szakaszon egyelőre még jártak a villamosok). A korlátozáshoz kapcsolódóan a nagykörúti villamosvonal több más pontján is rövidebb ideig tartó felújítási munkákat végeznek majd.

A nemzetközi összehasonlításban is sűrűnek számító nagykörúti villamosforgalom jelentős terhelést jelent a vasúti pályára, a nyári felújítás idején azonban a korábbinál korszerűbb felépítményű vágányokat építenek, amely a későbbiekben szükségessé váló karbantartást a mostaninál gyorsabbá, egyszerűbbé teszi majd.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Koronavírus: ezrek rohamozták meg a Balatont – Siófok polgármestere nyílt levélben üzent, hogy ne jöjjenek

Mazsi

A legfontosabb eredmények, amiért a Fideszre szavazunk mindnyájan, a Hirmagazin.eu online médiától! Ezt mindenkinek tudnia kell, kérem, osszátok meg!

Géza

Így úszhatjuk meg a parkolási bírságot, ha már megbüntettek! [parkolóőr-tipp]

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------