Image default
Belföldi hírek

Figyelem, ez sok embert érint: ezen a szakaszon szeptemberig nem jár a Nagykörúton villamos! Oszd meg!

Az Oktogon és a Harminckettesek tere közt villamos helyett egész nyáron pótlóbuszok járnak, ezen a hétvégén pedig az Oktogon és a budai végállomás között is – írja a BKK.

Ahogy korábban a Blikk is beszámolt róla, 2018. június 16-tól szeptember 2-ig, vagyis az iskolai nyári szünet ideje alatt a jelenleginél korszerűbb villamospályát építenek a 4-es és a 6-os villamos vonalán az Oktogon és a Harminckettesek tere között. A nagykörúti Combino villamosok a Széll Kálmán tér felől az Oktogonig, Dél-Buda felől pedig a Harminckettesek teréig közlekednek csak a felújító munkálatok befejeződéséig. A kimaradó szakaszon alacsonypadlós, légkondicionáló berendezéssel felszerelt pótlóbusszal lehet utazni – olvasható a BKK közleményében.

A villamospótlók zavartalan közlekedése érdekében a Nagykörút Oktogon és Pál utca közötti szakaszán buszsávot alakítanak ki, ezért irányonként egy-egy sávon haladhat csak a közúti forgalom.

A nyári villamospótlás első hétvégéjén, június 16-17-én – az ideiglenes forgalmi rend kialakításának idején – az Oktogon és a dél-budai végállomások között végig pótlóbusz jár – olvasható a közleményben (szombat reggel ezen a szakaszon egyelőre még jártak a villamosok). A korlátozáshoz kapcsolódóan a nagykörúti villamosvonal több más pontján is rövidebb ideig tartó felújítási munkákat végeznek majd.

A nemzetközi összehasonlításban is sűrűnek számító nagykörúti villamosforgalom jelentős terhelést jelent a vasúti pályára, a nyári felújítás idején azonban a korábbinál korszerűbb felépítményű vágányokat építenek, amely a későbbiekben szükségessé váló karbantartást a mostaninál gyorsabbá, egyszerűbbé teszi majd.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Magyarország csak akkor lehet erős, ha képes fenntartani biztonságát és Európa sem gyengül (+videó)

Géza

Elkezdték a Combino villamosok bekamerázását

info

Szijjártó: újjá kell építeni a pragmatikus együttműködést Oroszországgal

Edit