Image default
Életmód hírek

Fia mellett nyugodhat Andy Vajna – két búcsúztatója lehet a producernek! Oszd meg!

Budapest — Bár még nem mondták ki a végső szót, elképzelhető, hogy fiatalon elhunyt fia és szülei mellett nyugodhat Los Angelesben Andy Vajna (†75).

Arról, hogy hol temetik el a világszerte ismert filmproducert, az özvegye, Tímea (36) dönthet. Ő azonban információink szerint a gyász fájdalma miatt még nem tudott a szertartás részleteivel foglalkozni.

             Andy Vajna özvegye, Tímea határozhat arról, hova temessék a volt filmügyi kormánybiztost

Mint ismert, Vajna 1956-ban menekült el Magyarországról, az Egyesült Államokban kezdett új életet és tett szert világhírnévre olyan, kultikus filmjeivel, mint a Rambo, a Terminátor vagy az Evita. Ám szíve gyakran húzta haza, a végső lökést azonban egy családi tragédia adta meg, amikor 12 évvel ezelőtt súlyos betegséggel küzdő fia eldobta magától az életet.

Mivel Los Angelesben minden Justinra emlékeztette Vajnát, inkább Budapestre költözött – mesélte egykori jóbarátja, Bunyik Béla.

             Justin fiának halála egész életében elkísérte Vajnát / Foto: GETTY IMAGES

– Nagyon erős karakter volt, ritkán fordult elő, hogy Andyt meghatódva látta az ember. Szörnyű tragédia egy ilyen fiatal fiút elveszíteni, szerintem a levegőváltozás, hogy elment messzire, talán segített neki feloldani ezt a fájdalmat – nyilatkozta a Blikknek a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál főszervezője.

             Bunyik Béla szerint a fia halála felett érzett fájdalmán tompíthatott a költözés

Andy Vajna hazatért, majd azon dolgozott, hogy az évtizedek során felhalmozott tudást visszaadja szülőhazájának és a magyar filmgyártásnak.

– Itthon érzem magam itt is és Amerikában is, tulajdonképpen mindegy, hol vagyok. Sok barátom van itt és ott is – mesélte tavaly a Blikknek Andy Vajna, akinek számos hazai tisztelője miatt szinte elképzelhetetlen, hogy ne búcsúztassák el itthon is, ám jó esély van arra, hogy szülei, George és Clara, valamint fia, Justin mellett nyugszik majd a Los Angeles-i Westwood Village temetőben.

              A szülők, George és Clara Vajna 1956-ban hagyták el Magyarországot

Erről özvegye, Tímea dönthet, aki az elmúlt években sok időt töltött az Egyesült Államokban, hogy megszerezhesse az amerikai állampolgárságot, így talán neki is kézenfekvőbb lenne, ha férje ott nyugodna, ahol a legnagyobb sikereit érte el filmjeivel.

Megkerestük a Magyar Nemzeti Filmalapot, amely saját halottjának tekinti Vajnát, van-e információjuk a temetéssel kapcsolatban, ám ezidáig nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Forrás és fotók: Blikk

Hasonló hírek

Farsangi bálok és hagyományok

info

Névnapok március 18.

info

A szeretet fejleszti a csecsemő intelligenciáját

Mazsi