Főoldal » Fessünk fekete lyukat – A világ legsötétebb anyaga már elérhető festékszóró formájában (+ Videók)
Technika, kommunikáció

Fessünk fekete lyukat – A világ legsötétebb anyaga már elérhető festékszóró formájában (+ Videók)

A világ legfeketébb anyaga a Vantablack már festékszóró formájában is elérhető, ami lehetővé teszi az űrkutatási és a védelmi iparágakon túli felhasználását, így a kereskedelmi szektorban a 3D-s objektumok nem tükröző 2D-s “fekete lyukakká” alakíthatók.

A világ legsötétebb anyaga már elérhető festékszóró formájában
A spray verziója, a Vantablack S-VIS könnyebben lesz alkalmazható, mint az eredeti, és fel lehet használni nagyobb, összetettebb tárgyakon, melyek többféle anyagból állnak.

A Vantablacket, ami szén nanöcsövekből készült két évvel ezelőtt hozta létre a Surrey NanoSystems nevű brit cég, ami a bejövő fény 99,965 százalékát elnyeli, így a háromdimenziós tárgyak kétdimenziósként jelennek meg.

A világ legsötétebb anyaga már elérhető festékszóró formájában2
A spray változat az ultraibolya, a látható és az infravörös fény 99,8 százalékát ejti csapdába, és 17-szer kevésbé fényvisszaverő, mint a Hubble teleszkópon használt szuper fekete festék, a Surrey Nanosystems szerint.

Míg a Vantablacket eredetileg azért hozták létre, hogy optikai alkatrészeket vonjanak be vele az űr- és védelmi iparban, a spray megnyitja a lehetőséget a kamerák és luxuscikkek területén történő felhasználásra.

A Vantablack S-VIS azonban nem bírja jól a kopást, ezért valamilyen védelemre van szüksége. A használata nem olyan egyszerű, mint a hagyományosan alkalmazott festékszórók, mivel több “alkalmazás előtti és utáni lépésre” van szükség.

És sajnos nem úgy megy, hogy valaki vásárol egy palackot a helyi boltban, és átalakítja az autóját egy 2D-s, a feketénél is sötétebb járművé. A Surrey NanoSystems fogja alkalmazni a Vantablack S-VIS-t az ügyfelei megrendelésére, vagy fogja engedélyezni a technológiát más termelő létesítmények számára.

Forrás: újvilágtudat 

Hasonló hírek

Ennek a kislánynak drónnal húzták ki a fogát + VIDEÓ!

Edit

Sokan lehetnek érintettek: ellenőrizzük az e-mail jelszavunkat

Géza

Egydolláros lecke – ingyen, mindenkinek

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------