Autók - motorok - hajók

Ferrari-vadászt épít a Lexus

Éppen tíz évvel ezelőtt gördült utcára az első F típusjelzésű Lexus (IS F), és a márkán belüli márka az évek során hiteles vetélytársává vált a német autógyárak legsportosabb modelljeit építő, házon belüli tuningosztályoknak.

Az idei jubileumot ugyan nem ünnepelte nagy csinnadrattával a Lexus F, de talán jobb is így: a soron következő újdonság ugyanis a jelek szerint minden eddiginél durvább lesz – bizonyos szempontból még az LFA szupersportkocsit is lekörözi.

Noha a gyár továbbra is féltve őrzi a motor- és menetteljesítményekre vonatkozó adatait, egy japán autós kiadvány, a Holiday Auto (az eredeti oldal japán nyelvű) kompetens belső forrásokra hivatkozva izgalmas és ígéretes információkat hozott nyilvánosságra. Ők ugyanis úgy tudják, a lassan egy éve szabadalmaztatott LC F típusjelzés mögé egy vadonatúj 4.0 literes, V8-as erőforrást sorakoztat fel a márka, a teljesítmény pedig eléri a 612 lóerőt.

Ezzel a kupé erősebb lesz, mint a Mercedes AMG GT R (585 LE), a BMW M6 (560 LE) vagy az Audi RS5 (450 LE). Az is kiderült, hogy az LC F könnyebb lesz az alapmodellnél, a minimum hétszázalékos fogyókúra szénszálas szerkezeti elemek alkalmazásával 1,8 tonnára csökkenti a kupé tömegét. Mindehhez sportos hangolású felfüggesztést és alaposan feljavított, minden bizonnyal karbon-kerámia fékrendszert kap a modell.

Ezek a sarokszámok nem is a német sportkupék osztályába, hanem egyenesen az ultranagy teljesítményű gran turismók ligájába emelik a Lexust: a Ferrari Portofino (600 LE, 1730 kg), az Aston Martin DB11 (608 LE, 1875 kg) rendkívül közel vannak az LC F-hez. Hatalmas különbség viszont az ár: a japán szaklap szerint ugyanis nagyságrendileg 20 millió japán jen, azaz kb. 47,5 millió forint körül várható az induló ár.

Az egyetlen szépséghiba, hogy az LC F még a fejlesztés fázisában tart. A prototípusok közúti tesztjei szűk egy év múlva kezdődhetnek meg, a szériamodell érkezése pedig 2019 elejére várható.

 

Forrás: autoblog

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

4 napszemüveg, 5 csillag, 6 henger – kipróbáltuk az új Mercedes E-kabriót

Géza

Erre figyeljetek, ha autópályamatricát vásároltok! (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

A kisemberek autója, a Ford Focus új nemzedéke

Géza